Stralende optocht in Rijen

RIJEN – Een stralend zonnetje, met soms een spettertje regen: de Grote Optocht van Rijen kon zich haast geen betere omstandigheden wensen. Het Rijens publiek kwam dan ook massaal kijken naar de vijftien deelnemende groepen. In de Stationsstraat was het druk, zonder dat er dranghekken nodig waren. De speciaal ingerichte Jokers Valley op het parkeerterrein liep rond één uur al goed vol.

,,De positieve vibe met carnaval is hier weer volledig terug”, duidt Bas Verheij, voorzitter van de Rijense Carnaval Stichting. Hij wijst vlak voor aanvang van deze optocht de Stationsstraat in. ,,Kijk naar die vlaggen. Dat is dit jaar voor het eerst, het kleedt allemaal net wat beter af en dat zorgt echt voor dat de sfeer er al het hele weekend goed inzit.”

Alleen dat aantal deelnemers aan deze optocht had wat Verheij betreft best wat meer mogen zijn. ,,We zijn al met de gemeente bezig om meer bouwplaatsen te krijgen. We moeten er echt voor zorgen dat de jeugd gestimuleerd wordt. Ik heb daar vertrouwen in, want het enthousiasme is echt volop aanwezig in Rijen.” Angst dat ook deze optocht geannuleerd moest worden is Verheij nooit geweest. ,,De vooruitzichten voor de dinsdag waren eigenlijk constant goed.”

‘We gaan Rijen’, klinkt het dan. De stoet start, waarin het thema ‘We draoien deur’ regelmatig terugkomt. Een raket passeert de straten, met als opschrift ‘We zoeken de ruimte, anders gaon we naor de maon’, een verwijzing naar het tekort aan bouwschuren. De uitslag van de tocht wordt later bekend gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven