Stilte Grimhuysenpark aantrekkelijk voor artiesten

ULVENHOUT – Vlak voor aanvang van americanaband Tip Jar loopt het Grimhuysenpark goed vol. De band sloot de serie van zes concerten in het park af. Organisator Wessel Keizer kijkt er met weemoed op terug op dit jaar.

Want ja: dit jaar organiseerde hij geen negen, maar zes optredens. ,,Nu neem ik afscheid van de serie terwijl ik er nog zoveel zin in heb. Dat was vorig jaar toch anders.” Keizer is al zeven jaar de enige constante factor en zes stuks zijn dan te behappen; negen is teveel. Als er meer vrijwilligers opstaan om de kar te trekken, staat het wat hem betreft open er meer dan zes te organiseren. ,,Want bands komen hier graag, dat merk je.  Hier wordt echt geluisterd door het publiek, dus bieden bands zich spontaan aan, ik hoef er weinig voor te doen.”

Ook deze avond vullen tet terras van Lunchroom De Uitdaging en de stoeltjes voor het podium zich al vroeg. Hier en daar nemen bezoekers plaats op het gras. Marion van Egmond uit Breda bezoekt de concerten hier bijna iedere donderdagavond. ,,Het is niet altijd even goed, maar het algehele niveau is hoog en de muziek divers. We zijn wat eerder gekomen omdat we zeker plekjes vooraan willen hebben. Zo kun je de gitaristen goed aan het werk zien.”

Zij bezoekt veel evenementen in de regio, maar dit kleine evenement bekoort haar wel. Dat het er dit jaar drie minder zijn, deert niet door dat aanbod. ,,Er is altijd wel iets te doen, we bezoeken veel van dit soort kleinschalige evenementen.”

Bij regen vinden de concerten in De Uitdaging plaats, bij de hitte van twee weken geleden twijfelde Keizer wel of het door moest gaan. ,,Het was alsnog heel fijn, het zat gewoon vol. Dat kwam ook door De Mannen van Naam, de act van die avond.” Dat was wat Keizer betreft dan ook wel een memorabele avond: ,,Ze vertelden verhalen over deze plek. Dat maakt het heel bijzonder. Maar alle bands hebben natuurlijk hun eigen charme en er was een mooie variatie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven