Stay Home: B-Side Rats organiseert FIFA-toernooi, maar dan thuis

BREDA – ,,Het is echt iets voor de jongere supporter. Lekker potjes FIFA spelen tegen elkaar op de computer, in plaats van voetballen met elkaar op pleintjes”, legt Ben van Oosterbosch van de B-Side Rats uit. De fansite van NAC organiseert het Stay Home BSR FIFA-toernooi. Bedoeld voor NAC-supporters jonger dan 18, om vooral weer even lekker bezig te zijn. Zonder fysiek contact met een ander, maar toch op sociale wijze.

Drie kwalificatiemiddagen op woensdag 25 maart, vrijdag 27 maart en maandag 30 maart en uiteindelijk de grote finaledag op woensdag 1 april. Iedere deelnemer is verzekerd van zeven potjes: je belandt immers in een poule van acht teams.

,,Het idee is dat iedere poule een eigen WhatsApp-groep krijgt. Daarmee kun je de uitslagen doorappen. En wie weet kom je een medesupporter tegen waarmee je op later moment vaker wedstrijdjes kan spelen.” De wedstrijden zijn allen in de middag, omdat scholieren ’s morgens gewoon nog aan school moeten werken. Een korte telefoonronde door de organisatie aan leraren, leerde dat scholieren in de middagen echt voldoende tijd hebben.

In principe kunnen er 64 spelers per kwalificatiemiddag meedoen. ,,We moeten even kijken of het storm gaat lopen of niet. Zo niet, dan kunnen we altijd nog bekijken of ook oudere kinderen mee mogen doen”, doelt Van Oosterbosch op de 18-plusser. ,,Maar in principe is het echt bedoeld voor de jeugd. Daar organiseren we eigenlijk nooit echt specifiek iets voor, maar dit is wel een leuke.” De winnaar van het toernooi ontvangt een NAC-seizoenkaart; de top-3 krijgt een hoodie van de B-Side Rats.

De aanmeldingen verlopen vanaf 16 uur via www.bsiderats.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »