Starterswoningen in Langeweg

LANGEWEG – Bouwbedrijf Vrolijk BV begint met het bouwen van vier eenvoudige starterswoningen, in hartje Langeweg. Allen met een karakteristieke en eigen gevel, passend bij de omgeving. De woningen komen op het perceel van de Zuiddijk 37, waar nu nog het pand van café De Tempelier staat. ,,We richten ons echt specifiek op starters op de woningmarkt, omdat er echt een behoefte bestaat aan betaalbare woningen. Dit is zo’n rustige en zeker betaalbare plek. En je zit toch dicht bij de A16 en daarmee de grote steden”, weet commercieel medewerker Stan Moerland van het bedrijf.

De vier nieuwe woningen die Vrolijk gaat bouwen staan los van het nieuwbouwproject aan de Wethouder Trompersstraat, waar over twee jaar twintig nieuwbouwwoningen gebouwd gaan worden. ,,Maar je kunt zeggen dat het wel in elkaars verlengde ligt.”

Het bouwbedrijf dat nu gehuisvest is in Moerdijk kent haar oorsprong in Zevenbergen. Ze hebben zich gespecialiseerd in industriële projecten. ,,Maar we willen ons graag meer richten op de woningmarkt, omdat daar een grote behoefte ligt. En het liefste in deze regio, dus dit is voor ons ook echt een kans”, vervolgt Moerland. ,,Vier woningen op een rij zoals in dit geval is voor ons ideaal om te maken. Het worden mooie, eigentijdse maar simpele huizen.”

Het project gaat de Swaenenhoeve heten en komt op het hoekje van de Zuiddijk en de Kloosterlaan te liggen. De vier starterswoningen gaan in januari in de verkoop. Moerland verwacht dat de oplevering in december 2020 of in januari 2021 zal geschieden.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »