Spiegeltent weg bij Breda Jazz

Spiegeltent weg bij Breda Jazz

BREDA – De opvallendste mutatie voor het komende Breda Jazz Festival: de Spiegeltent keert niet terug op het Kasteelplein. ,,Het rendeert simpelweg niet meer zoals vroeger”, geeft organisator Roland Kompier aan. Ze vonden een vervangende plek in discotheek Kerkplein, voor de gelegenheid omgedoopt tot Breda Cotton Club. Ook Hotel Nassau zal dit jaar niet deelnemen. Nieuw is dit jaar café Proost , waar veelbelovende jazz  een springplank zullen krijgen.

Kompier maakte gisteren een tipje van de Breda Jazz-sluier bekend. Dat gebeurde in de Avenue,  bij de jaarlijkse samenkomst van de Vrienden van het Breda Jazz Festival. Dit jaar sluiten meer winkelstraten zich aan bij het festival. In 2013 begon dit op de Haagdijk, vorig jaar gevolgd door de drie Brugstraten. Winkeliersverenigingen van de Karrestraat, Eindstraat en Ginnekenstraat laten komende edities ook mobiele orkesten optreden. ,,Zo wordt de stad tijdens het festival nog levendiger. Het concentreert zich zo niet alleen op de podia, maar op die wijze is er overal muziek, overal wat te doen. Ik ben bezig met oude beelden van het festival: al in 1971 zie je dat er rond twee looporkestjes zich duizenden mensen verzamelen. Dat wilden we terug.”

Tijdens Breda Jazz treden er zo’n  180 bands op. Het volledige programma wordt volgend weekend bekend gemaakt. De Vrienden van het Jazzfestival hoorden gisteren al de namen van onder andere Del Rey (VS), gitarist Howard Alden (VS) en gospelzangeres Monique Thomas (VS), die in de Grote Kerk geprogrammeerd staat. De 80-jarige jazzveteraan Roy Williams (GB) verzorgt zondagmiddag een programma onder de noemer Roys Choice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »