Spie Indoor Soccer Event: ‘Die nummer 6 van Ajax dolt alles en iedereen’

GEERTRUIDENBERG – ,,Alles ademt hier voetbal, dit is een geweldige zaal”, glundert organisator Jos van Keulen van het Spie Indoor Soccer Event. Na zes edities bij Optisport in Breda moest er een nieuwe locatie gevonden worden. Het werd het Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg. 

Het indoor voetbaltoernooi is verworden tot een traditie in de winterstop en wordt door profclubs door heel Nederland omarmd. De jongste jeugd van Ajax, Feyenoord, PSV, Sparta, FC Utrecht, De Graafschap en  FC Emmen zijn er. Vanuit België aangevuld met Beerschot, Zulte Waregem, KV Mechelen en STVV. En, uiteraard, het Bredase Boeimeer. Dat is al sinds het begin vaste prik.

De aanmeldingen komen inmiddels vanzelf, daar hoeft geen moeite voor gedaan te worden. ,,We hebben ‘nee’ moeten verkopen. Ik denk dat twaalf teams echt genoeg is. Het zijn jonge kinderen die hier de hele dag zijn. Die moet je vooral laten spelen.”

,,Kijk die kleine nummer 6 van Ajax eens? Niet te geloven, die dolt echt alles en iedereen”, wijst Van Keulen. De jongste jeugd van Ajax scoort er sowieso lustig op los en is torenhoog favoriet, maar het Belgische STVV verrast hen: 5-5. Beteuterd gaan de jonge Ajacieden naar de kleedkamer; winnen is voor hen een vanzelfsprekendheid. Trainer Joost van Dam roemt het toernooi en wil hier ook volgend jaar weer komen. ,,Voor de jongste jeugd en op dit niveau is dit toernooi uniek in Nederland. Dit is heel leerzaam voor de jongens.” De bal kan immers niet uit. Er wordt gespeeld in voetbalkooien met kunstgras en de boarding speelt daardoor een belangrijke rol. ,,Het gaat hier om intelligentie, om duelkracht. Het is heel intensief”, duidt Van Dam.

Van Keulen gaat voorlopig door met het toernooi. Het zou goed kunnen dat er in de toekomst deelnemers uit Frankrijk of Duitsland naar Geertruidenberg komen. ,,Maar ik hoop vooral dat NAC eens komt. Maar de Jeugdopleiding van NAC begint pas vanaf de onder 11, een jaartje te oud”, legt hij uit. Ajax werd winnaar van het toernooi, gevolgd door Feyenoord en STVV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »