Speeltuin Zundert nu ook toegankelijk voor scootmobiel

ZUNDERT ,,Kijk, ik hoef zelf niet van de glijbaan af hè. Ik wil alleen maar graag dichtbij mijn zoontje zijn als hij in de speeltuin aan het spelen is. Naar hem kunnen kijken. En natuurlijk een goed voorbeeld voor hem zijn”, legt Lilian Herijgers uit. Ingesloten in een driehoek aan straten in Het Laar in Zundert ligt een speeltuin, dat in haar geheel een ondergrond van zand en gras had. Er staan twee bankjes op voor de ouders. Herijgers rijdt een scootmobiel en kon tot voor kort daarmee deze onverharde plek niet op. ,,Ik kan best stukjes lopen, maar moest mijn scootmobiel aan de kant op straat parkeren en met hulp kon ik vervolgens naar de bankjes om daar te gaan zitten. Dat is met dit stenen paadje nu opgelost, dus daarin ben ik nu niet meer afhankelijk van anderen.”

Want de oplossing voor het probleem was ogenschijnlijk simpel. Gewoon een stoepje dat naar één van de bankjes gaat, zodat Herijgers vanuit daar haar tweejarige spruit kan aanschouwen tijdens het spelen. Op het stoepje kan ze eenvoudig haar scootmobiel parkeren, zonder dat deze daarmee in de weg staat. ,,Ik kaartte het in oktober aan bij Bülent Acer, ambassadeur bij de gemeente. In eerste instantie werd veel te moeilijk gedacht; alle speeltoestellen zouden op een steviger ondergrond moeten staan. Dat was de intentie niet: ik wil gewoon in de buurt van mijn zoontje blijven. Je wil toch onderdeel zijn van het geheel.” Toch ging het na inmenging van Acer snel. Hijzelf zag het ook als leermoment. ,,Eerst dachten we eraan om fondsen te werven. Het leek in eerste instantie namelijk een hele ingreep, er werd veel te groot gedacht, maar het bleek zo eenvoudig allemaal.” Herijgers grijnst. ,,Een van de buurjongetjes is langs de deuren gegaan om handtekeningen te verzamelen. Iedereen was het er wel mee eens dat er iets aan moest gebeuren, dat is ook een prettige gedachte.” 

De gemeente zelf is volop bezig een inclusieve gemeente te zijn en ging onlangs nog een samenwerking aan met Gehandicapten Platform Zundert. ,,Onze plannen daarvoor liepen parallel met dit initiatief. We vinden het vooral heel mooi dat we dit kunnen doen”, zei ook wethouder Patrick Kok. Het Gehandicaptenplatform is blij dat het stoepje er nu ligt. Weldra komt ook het door hen ontwikkelde toegankelijkheidssymbool bij de ingang van het stoepje naar de speeltuin te staan. Herijgers is in ieder geval opgetogen. ,,Voor mij is het zo veel fijner. En erg veilig was de situatie ook niet toen ik mijn scootmobiel aan de kant parkeerde, dus ook dat is nu opgelost.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »