Specialistische voetbaltraining voor meisjes bij PCP

BREDA – Om het meisjesvoetbal in Breda extra te promoten, gaan het Overlegorgaan Bredase Amateurverenigingen (OBA) en MooiWerk in samenwerking met Deltalent iedere donderdagavond voetbaltraining aanbieden op de velden van PCP. Het gat om specialistische trainingen, door gecertificeerde trainers. ,,Ons voornaamste doel is om meisjes op het veld te krijgen en hen voor het spelletje te enthousiasmeren door hen een hoger niveau training aan te bieden”, legt Charles van der Meij van OBA uit. Ajacied en voormalig JEKA-speelster Caitlin Dijkstra wordt ambassadrice.

Momenteel voetballen zo’n 1050 meisjes en dames in Breda. OBA heeft zichzelf als doel gesteld om de meisjestak van iedere voetbalvereniging eenzelfde status te geven als de jongens. Iedere club heeft inmiddels een coördinator, die in contact staat met de OBA. Een volgende stap is een bestuurslid, die zich louter bezighoudt met de meisjes.

Volgens Van der Meij krijgen meisjes vaak een mindere kwaliteit training dan de jongens bij hun clubs. Oorspronkelijk was het idee om nieuwe trainers voor meisjes via de KNVB op te leiden. ,,Nog steeds, maar de aanvang daarvan werd steeds uitgesteld. Het duurde ons te lang, wij hebben daarom zelf al actie ondernomen. Als de KNVB daadwerkelijk start, gaan we daar nog zeker in mee.” Voor de training van donderdagavond, met traptechniek als thema, kwamen zo’n vijftig aanmeldingen binnen. Meer dan verwacht. ,,Het loopt wat uit de klauwen, er is kennelijk echt behoefte aan.” De training werd echter door de weersomstandigheden afgelast; aanstaande donderdag staat een volgende op het programma.

De eerste vijf trainingen via Deltalent worden gratis aangeboden. Trainer van dienst is oud-voetbalprof Errol Sint Jago. Na deze vijf trainingen, wordt een bedrag van 125 euro gevraagd voor de 36 volgende trainingen. Bovendien vraagt Deltalent de meisjes om sponsoring te vinden, dat gebruikt wordt voor leuke uitjes voor de meisjes zelf. ,,Het gaat erom wat je ervoor over hebt. Je moet er iets voor doen”, verklaart Van der Meij. 

The Gunners en VV Bavel hebben zich inmiddels afgezonderd van OBA, als het gaat om meisjesvoetbal. ,,Wij blijven keihard werken om meisjes te enthousiasmeren voor Bavel. OBA brengt hen samen bij PCP, dat helpt ons niet aan nieuwe leden. Wij zetten onze beste trainers al in voor zowel de jongens als de meisjes en zien er daarom geen meerwaarde in”, legt Hans van Nijnatten van Bavel uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »