Sociale Sportschool: verbinding tussen sporter en senior

BREDA – Het idee van de Sociale Sportschool: senioren uit zorginstellingen koppelen aan sportscholen of bedrijven en hen samen op maandelijkse basis op bootcamp laten gaan. ,,Het idee is zo simpel. In andere steden werkt het, dus waarom in Breda niet?”, legt Marcel de Visser van Vitaal Breda uit. Zij willen het project gaan introduceren in Breda. Eind september wordt gestart met een try-out.

,,Je wil ouderen weer in contact brengen met mensen en zo de eenzaamheid terugdringen”, duidt De Visser. Volgens hem is sporten daar de perfecte methode voor en dus wordt de Sociale Sportschool enthousiast omarmd. Zijzelf benaderen actief bedrijven, sportscholen en sportverenigingen enerzijds en zorginstellingen anderzijds. Het idee is om bootcamps te organiseren, waar sporters en senioren samen aan meedoen. De sporter sport zoals hij altijd sport en doet daarbij een sociale activiteit. ,,Je merkt dat mensen echt wel iets willen doen. Dit zijn twee vliegen in een klap.” De senior wordt verleid buiten te komen en weer te bewegen.

,,Het zijn gewoon serieuze workouts. De oefeningen van de sporter en van de senior zullen natuurlijk verschillen, maar beiden gaan wel tot het uiterste.”

Er zal contact ontstaan tussen senior en sporter. ,,En dat is dan eens in de maand, denk ik. Het is voor de sporter een leuke variatie op het sporten, terwijl de oudere weer in contact komt met de maatschappij.”

Het project loopt al even in Den Bosch, Eindhoven en Leiden. ,,Daarom denk ik dat het in Breda ook kan werken” Volgens De Visser zijn er al zo’n acht bedrijven die er oren naar hebben. Een try-out van de Sociale Sportschool geschiedt tijdens FestiVitaal, tijdens de Nationale Vitaliteitsweek (van 23 tot 27 september).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »