Slechte winter is voor ijsclubs geen pretje

,,Je hoopt eigenlijk dat het weer nog eens flink omslaat, maar dat gaat niet gebeuren. Deze winter gaan we echt niets meer bereiken”, klinkt voorzitter Toin Lips van IJclub Terheijden alvast stellig. Voor de tweede winter op rij is er niet geschaatst, de vrieskou bleef andermaal uit. Het zorgt voor een afname van zo’n 25% aan seizoenkaarten ten opzichte van het vorig jaar. Dit jaar gingen er zo’n 760 van dat soort kaarten over de toonbank, in een vrieswinter zijn dat er ruim 1700. ,,We kunnen onze vaste lasten gewoon nog betalen. Toen we goede winters hadden, hebben we geïnvesteerd in de club. Dus we houden het nog wel even vol.”

De voorverkoop van de seizoenkaarten liep van 15 november tot en met 15 december. ,,Dan hoop je dat men tussendoor eens moet krabben. Dat het winters wordt. De mensen die nu alsnog een kaart gekocht hebben, doen dat uit loyaliteit. Als een soort sponsoring. Geven het als cadeautje voor Sinterklaas. Maar veel mensen haken toch ook af.”

Volgend weekend, op 15 februari, sluit het ijsseizoen al. Als er dan geen ijs ligt, is het seizoen over. ,,We moeten constateren dat we dit jaar niks gaan bereiken. Maar zolang er niks bijzonders gebeurt, blijft de IJsclub Terheijden gewoon bestaan.” Wel is er de wens om de lichtmasten nog eens aan te passen. LED-verlichting te gebruiken. ,,Daar moeten we echt voor sparen, dat hebben we voorlopig niet. En zolang de winters zo blijven, kunnen we ook nergens aankloppen voor sponsoring. We hebben hen immers niets te bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »