Sinterklaas vergeet niets in Oosterhout

OOSTERHOUT – Met z’n drieën staan Elis, Nienke en Maud op een vierkant stuk beton, met een majestueus zicht op het podium. Ze zien Sinterklaas en burgemeester Mark Buijs arriveren: zo op het oog hebben zij de best dankbare plekken. De drie Pietjes springen en ze zingen en ze zijn zo blij: Sinterklaas is weer in het land, in hun eigen Oosterhout zelfs. ,,We staan hier al twee uur te wachten, maar dat is het waard”, jubelen de drie.

Het Lukwelpark is volgelopen voor de komst van de Goedheiligman. Duizenden kinderen en hun ouders zien de stoomboot aankomen en zien hoe de Sint en de burgemeester samen in een hoogwerker aan land getakeld worden. De opwinding is intens, in volle onschuld. Zwarte Pieten dansen door de menigte en geven de kinderen aandacht. De één op skeelers, maar er zijn ook circus-, muziek-, dans-, turn- en solexpieten. En Ohzosnel, het paard van de sint, is er ook. ,,Ik ben blij dat Oosterhout geen treinstation heeft, zodat we weer ouderwets met de stoomboot konden komen. Jeetje, het lijkt wel een optreden van K3 hier”, toont de Sint zich verheugd. ,,Zullen wij naar de Heuvel gaan? Dan krijgt iedereen een handje!” Een massaal ‘jaaaa’ is wat de Sint ten deel valt.

Een wandeling door de mensenmassa, over de gehele Bouwlingstraat, met Ohzosnel en de Sint als stralend middelpunt. Een jongetje kijkt met grote ogen naar de passerende Sint. Hij toont zich wat beteuterd: de Sint zwaaide, maar er was geen oogcontact. ,,Maar hij zag jou wel, dat weet ik zeker”, stemt zijn moeder hem gerust. En iets verder staat de 4-jarige Vivy, met een fraai Sinterklaaspakje aan. Ze kijkt bedrukt en vol bewondering naar het paard en de gestalte die deze berijdt. Eenmaal bekomen rent ze erachter aan. Haar vader heeft deze ontsnapping net op tijd in de smiezen. Samen lopen ze naar de Heuvel.

Dat plein stroomt ook al gauw vol met enthousiaste kinderen. De Sint poogt Sinterklaasliedjes in te zetten, maar vindt hierin nog wat moeizaam gehoor. Er moeten handjes geschud worden. Selfies gemaakt. De rij is al gauw vele meters lang. Vóór dat het losgaat, krijgt Puck (6) de eerste kans om de Sint een handje te geven. Het meisje lag vorig jaar met acute leukemie op bed. Toen werd ze nog verrast: de Sint Facetimede op de stoomboot kort met haar. Dat zijn ze niet vergeten. En nu Puck weer schoon en genezen is, mag ze de Sint weer in het echt zien. Want, zo beloofde de Sint eens te meer: ,,De Sint weet alles!”

Dit jaar is er weer een Pietenhuis, tot 4 december nabij het Hemaplein in het Arendshof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »