Sierlijk het nieuwe seizoen tegemoet

BREDA – Aanstaande vrijdag start de Keuken Kampioen Divisie voor NAC met een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Zo’n 250 NAC-supporters lieten zich woensdagmiddag op het trainingscomplex in Zundert zien tijdens de laatste openbare training. Supportersgroepering Fr0nt76 plaatste een oproepje daartoe op sociale media. Zij ontvingen de volledig gerenoveerde selectie met veel siervuurwerk en een fraai spandoek. Knalvuurwerk bleef nagenoeg uit, op nadrukkelijk verzoek van NAC zelf.

Een verwarmend zonnetje, nog volop vakantietijd en een hernieuwde kennismaking met nog onbekende spelers die straks het shirt hun grote liefde dragen: in dat opzicht waren er dan ook meer redenen om wél naar Zundert af te reizen dan niet. ,,Je blijft NAC volgen, ook al zitten er momenteel geen jongens uit Bavel in”, grijnst Jac van Gils uit Bavel. ,,Maar op tv is er nu niets met sport en ik ben vrij, dus wilde weer eens komen kijken. De liefde voor de club is nog steeds enorm.”

Veel te beleven is er niet, tijdens de training. NAC had deze toeloop niet verwacht en tot ergernis van veel aanwezigen trainde de selectie ver van de aanwezige supporters af, aan de andere kant van het veld. Na een kwartiertje was het aantal aanwezigen dan ook al gehalveerd. Marco Stolk uit Breda is met zijn zoons Jeremie en Mika naar Zundert gekomen. ,,We waren nog nooit op dit complex geweest, maar zijn gewoon trots op de club en wilden hier vandaag echt bij zijn”, legt hij uit. ,,Slechter dan het afgelopen jaar kan het niet. NAC moet er dit jaar gewoon opklappen. We willen weer eens om goals juichen, dat is te lang geleden.” Ook zij vinden dat de spelers erg ver weg bezig zijn. ,,Het had me wel leuk geleken als je trainer Ruud Brood aanwijzingen hoort geven, maar je hoort helemaal niets en ziet ook haast niets. Ik denk niet dat we het de hele training volhouden, maar voorlopig is het nog wel leuk genoeg.” Opvallendste speler volgens vader en zoons is vooralsnog Nacho Monsalve. ,,Hij heeft echt uitstraling, dat is fijn. Heel de verdediging is Spaans, dus ik vermoed dat er wat spelers op Spaanse les zullen moeten.” Over de broers Ilic zijn Marco en zoon Jeremie het nog niet helemaal eens. ,,Ze zullen nooit samenspelen, want ze staan op dezelfde positie. Dat is wel jammer”, denkt Jeremie. ,Er is vást wel een manier om hen wel allebei op te stellen”, piekert Marco. Getwijfeld hebben de drie nooit om weer een seizoenkaart te nemen. ,,Omdat je niet naar NAC gaat voor mooi voetbal, maar omdat je gewoon voor NAC bent.” De eerste thuiswedstrijd van NAC is volgende week vrijdag. Dan komt Helmond Sport op bezoek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »