Serious Request: The Game als spel

Serious Request: the Game als spel

BREDA – Beleef Breda ontwikkelt groepsactiviteiten in het centrum van Breda en komt nu met Serious Request : The Game. Deelnemers leren aan de hand van diverse opdrachten Breda, Serious Request en de bijhorende goede doelen ontdekken.

Het spel werd zaterdagmiddag gelanceerd en zal gedurende het evenement aangeboden worden. De opbrengst gaat naar het Glazen Huis.

Serious Request: The Game wordt gespeeld met ten minste tien personen, verdeeld in groepjes. De teams trekken door het centrum met een smartphone, een kaart van Breda met de opdrachten en een tas met carnavaleske attributen. Door opdrachten uit te voeren valt virtueel geld te verdienen, het team met het meeste geld wint een prijs. Daarin speelt een jury een cruciale rol: het spel bestaat voor een groot deel uit foto-opdrachten, waarbij originaliteit beloond wordt. ,,Zo kunnen we het spel wat sturen en spannend houden. Het is niet zozeer competitie, het is vooral een leuke bezigheid”, legt Hardema uit.

,,We beginnen met de Haven, waarschijnlijk begint de rest op de Grote Markt”, opent Rory O’Neill (27) tactisch het spel. Hij vormt samen met Kiki ter Heide (23) en Marlon Kuiper (22) een van de teams. Bij het Spanjaardsgat krijgen ze de vraag wat de bijnaam van Breda is. ,,Voor Bredanaars een makkelijke vraag, maar weten toeristen dat ook?”, vraagt Kuiper zich af. Ze beginnen voortvarend, maar het spel heeft iets weg van Ganzenbord; er zijn diverse plaagstootjes verwerkt, waardoor de winst nooit veilig is.

Ze zijn ook niet bezig met winnen, maar hebben plezier met het maken van de foto’s. Op het Franciscanessenplein staat het Rode Kruis centraal. Er dient op originele wijze een heldendaad vastgelegd te worden. Ter Heide gaat gepijnigd met haar benen onder een auto liggen, Kuiper speelt een geschrokken automobilist, O’Neill speelt de held en redt Ter Heide door de auto op te tillen. Hardema beloont de foto met de maximale score; het team staat weer even bovenaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »