Schaatskampioen Lindsay (13) ‘ging tot het gaatje’

ETTEN-LEUR – De Etten-Leurse Lindsay van Zundert (13) is vrijdag tot haar eigen verrassing Nederlands Kampioene in het kunstschaatsen voor junioren geworden. ,,Ik vond het al heel leuk en bijzonder dat ik mee mocht doen. Vooraf was mijn doelstelling wel echt een podiumplaats”, blikt ze terug. In oktober behaalde ze tijdens de eerste selectiewedstrijd al voldoende punten om deel te nemen aan het junioren-NK, dat plaatsvond in Den Haag. Het NK wordt gecombineerd met de Challenge Cup, een belangrijk internationaal toernooi. Van Zundert was van de 19 deelnemende meisjes de beste Nederlandse en mocht zich daarom kronen tot kampioen. De deelneemsters kwamen verderonder andere uit Japan, Duitsland, Zweden, Zwitserland en Finland; in de Challenge Cup eindigde Van Zundert als vijfde.

,,Je rijdt je kür zo goed mogelijk en bent blij dat je niet gevallen bent. Ik ben tot het gaatje gegaan en wist dat het gewoon goed was, maar was toch verrast dat ik kampioen werd”, glundert ze, wijzend op concurrentes als Caya Scheepens en Lenne van Gorp, die ze nog nooit versloeg.

Van Zundert werd al tweemaal Nederlands Kampioen bij de iets lagere categorie Advanced Novice. Ze begon met kunstschaatsen toen ze zeven jaar was en traint momenteel in het Vlaamse Wilrijk bij trainer Ans Bockland. Ze is aangesloten bij de Eindhovense kunstschaatsvereniging FAN, om toch aansluiting te behouden met het Nederlandse circuit. Sinds ze successen boekt is ze opgenomen in het Top Talentteam van Stichting Kunstrijden Nederland van Joan Haanappel.

Aanstaande zondag is het jeugd-WK in Zagreb. Door de verrassende winst van Van Zundert is nog niet duidelijk of zij daar zal starten. Het voornaamste doel is nu om mee te doen aan de junioren Grand Prix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »