Samen hardlopen leidt wellicht wel tot dates

BREDA – ,,Het gaat me in eerste instantie vooral om het hardlopen. Om het samen sporten. Echt naar de andere deelnemers kijken doe ik nu nog niet”, legt Maarten Naaktgeboren (22) uit Berkel en Rodenrijs uit. Hij scant vluchtig de tafel in startpunt Delightful Desserts, op station Breda. ,,Hoewel hier links tegenover me er toch best leuk uit ziet.”

Dit is de eerste editie van Runningdate: singles die samen hardlopen en op die wijze contact met elkaar krijgen. Het evenement komt uit de koker van de website Wandeldate van Irene den Ouden, in samenwerking met Ron Bekker van het Runnerscafé en telt vooraf iets meer dan twintig deelnemers; twaalf mannen en negen vrouwen. ,,Hoewel er vast nog mensen afvallen of zich spontaan aanmelden”, verduidelijkt Den Ouden. ,,Normaal hanteren we wel een leeftijdsrange, maar omdat dit de eerste keer is hebben we dat voor nu losgelaten.” En zo is de jongste 22 jaar en meldt zich op het laatst nog spontaan een 71-jarige man. Het gemiddelde ligt rond de 42 jaar.

Het idee in de basis: dit is op zich geen datingevenement, maar een middagje met gelijkgestemden. Een middagje met elkaar hardlopen. Onder trainer Bekker loopt de groep door Breda, met regelmatige intervallen en oefeningen die in duo’s gedaan kunnen worden. ,,Daarin bemoeien we ons niet, duo’s vormen zichzelf”, zegt Den Ouden. Voor Naaktgeboren is een dergelijk evenement voor het eerst. ,,Het is de mix van man en vrouw wat leuk is, want normaal loop ik hard met alleen mannen in clubverband. En ben ik competitief, ben ik bezig met presteren.” Het ontmoeten van een leuke vrouw is daarom niet het belangrijkste. ,,Hoewel het leuk zou zijn iemand te ontmoeten met een vervolg.”

De dame links tegenover hem is de 27-jarige Karlijn Plompen uit Bergen op Zoom. ,,Mijn ouders kwamen met dit evenement. Ik vind hardlopen leuk en kom hier voor de gezelligheid. Gewoon trainen en samen dingen doen. Ik kijk maar half rond, pas bij het lopen ontmoet ik vast wel iemand.” En ja, ook zij zou het leuk vinden als er wellicht een vervolgafspraak in zit. Tinderen doet ze niet. ,,Dat is zo’n gedoe. Hier ontmoet ik mensen die hetzelfde leuk vinden als ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »