Rotary Zevenbergen bouwt huizen op Filipijnen

ZEVENBERGEN – Rotaryclub Zevenbergen is zondagmorgen weer teruggekeerd vanuit de Filipijnen. Ze hebben daar de afgelopen week een duplex-huis gebouwd, waar twee gezinnen kunnen wonen. Een tweede woning wordt door een lokale aannemer gebouwd. Om een vinger aan de pols te houden wordt deze in kleine deeltjes betaald, om er zo voor te zorgen dat het werk ook echt gebeurt.

Zes leden van de club vertrokken 16 januari naar het door fiks natuurgeweld getroffen land. Vanuit het Ondernemersgala Moerdijk werd geld ingezameld om de allerarmsten van dit eiland te hulp te schieten. Eerder werden al vijf woningen gebouwd; deze reis stond de bouw van twee woningen op het programma. Per woning kunnen zo’n twee gezinnen wonen, volgens eigen zeggen goed voor in totaal zo’n 140 personen.

,,Er was vrijdag een officiële plechtigheid, waarbij zes gezinnen een nieuwe woning betrokken. Met beloftes, zoals: goed voor het huis zorgen, niet gokken, geen overmatig alcoholgebruik en geen geweld binnen het gezin. Daarna werd iedere woning afzonderlijk geestelijk gezegend”, schetst Richard van Dommele van de Rotaryclub.

Voorafgaand aan de bouw bezocht de club de mangrove, dat als dangerzone wordt gezien. Hutjes hier zijn gebouwd van takken, stukken dekzeil en hebben geen sanitaire voorzieningen. ,,Sommige bewoners zijn nog steeds ernstig getraumatiseerd. Ik denk dat dit een goede selectie is geweest”, zegt Van Dommele over de toekomstige bewoners.`

De Rotaryclub is volop bezig met het zoeken van samenwerkingen met andere rotaryclubs om projecten op de Filipijnen nog beter te ondersteunen. De Zevenbergse club wil hier nog zeker vijf jaar hulp bieden. Het eerstvolgende project zou een medische post moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »