Robbie en Juup winnen eerste Kielegat Got Talent

BREDA – Breakdancers Robbie Graaskamp (14) en Juup Bakkers (10) hebben dinsdagmiddag de eerste editie van Kielegat Got Talent op hun naam geschreven. Het evenement op het hoofdpodium op de Grote Markt kende in de aanloop wat opstartproblemen, maar de basis is gelegd; de verwachtingen van deze nieuwe dinsdagmiddaginvulling zijn hooggespannen.

Het aantal deelnemers: slechts vier. Niet geheel onverwacht vielen zij alle vier in de prijzen; de derde prijs werd gedeeld door Peter Hendriks, die een Elvis-act opvoerde en door Johan Smit, die Guus Meeuwis coverde. Tweede werden de Carnavalsfreaks met een vloer-is-lava-uitvoering. ,,Het liefste willen we er volgend jaar een familiedag van maken. Wat zou het mooi zijn als opa hier iets doet en kleinkind ook. We willen het echt breder trekken, zoals het echte Holland Got Talent”, legt Frank Kampen van de organisatie uit. ,,Dan hóeft het niet eens met een carnavalsthema te zijn, het mag ook opera zijn, bij wijze van spreken. We willen het echt groots neerzetten en er een publiekstrekker van maken. Ik denk dat die ingrediënten daarvoor echt aanwezig zijn.”

Winnaars Juup & Robbie kwamen alvast met een remix van verschillende danssoorten. ,,In vier minuten tijd deden we allemaal carnavalskrakers met dans erbij, zoals Van Links naar Rechts en Er Staat Een Paard In De Gang. We waren als laatste, het publiek ging echt los. Dat is belangrijk, je doet het toch voor het publiek”, klinkt het enthousiast. Zo zagen Valentijn (8), Bénice (10), Eva (10), Lotte (11) en Lieve (12), ofwel de Carnavalsfreaks het ook. ,,Wij spelen ‘de vloer is lava’ vaker, dus waren het al gauw eens over het nummer. We dachten ook nog aan ‘Springen Nondeju’ van De Snollebollekes, maar dat is alleen springen. Nu konden we zelf met het publiek spelen en die deden geloof ik echt leuk mee.”

De Grote Markt als podium, De Grote Kerk als achtergrond: het beviel de deelnemers goed. ,,Dat was kippenvel, ik ben zo thuis in het centrum”, ervoer Smit, die tot nu alleen optrad in de Venice Bar. Hendriks had de eer de allereerste editie te openen. ,,Dit is echt een ervaring. Ik treed al langer op, maar dit was wel het grootste optreden. Ze moeten doorgaan met dit evenement; Breda heeft veel talent en dit is een mooi podium”, legt hij uit. Juup & Robbie ontvingen uit handen van burgemeester Paul Depla de hoofdprijs van honderd euro. De tweede prijs van 50 euro ging dus naar de Carnavalsfreaks. Smit en Hendriks gingen beiden met 25 euro naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »