Rijsbergen ziet dorpsraad wel zitten

Rijsbergen ziet dorpsraad wel zitten

RIJSBERGEN – Klein Zundert begon dit jaar met een dorpsraad, Achtmaal en Wernhout hebben er al langer een. Ook Rijsbergen gaat in het nieuwe jaar een dorpsraad formeren.

,,We juichen dit soort initiatieven toe, omdat we als Zundert zelfstandig willen blijven”, vertelt Nicolette Bovenhorst namens de gemeente. ,,We maken er intensief gebruik van, hebben er zelf enorm veel baat bij.” Zo gaf de gemeente volle medewerking bij de plaatsing van een kerstboom op het Jan Koekenplein, op initiatief van Dorpsraad Klein Zundert. ,,Er was behoefte aan meer sfeer, dus opteerden wij kerstverlichting”, vertelt René Bastiaansen van Dorpsraad Klein Zundert enthousiast. ,,We organiseren bijeenkomsten en proberen zoveel mogelijk met de mensen te praten, om hen mee te laten denken. Ook vinden we het belangrijk om nauw contact te hebben met de dorpsraden van Achtmaal en Wernhout. Wat voor ideeën leven daar? Het is ook goed om niet alles zelf te willen doen.”

De komst van een Dorpsraad in Rijsbergen juicht hij van harte toe. ,,Bij ons ging het vormen van een bestuur eenvoudig. We wachten af wat er daar gaat gebeuren.” Peter Reiters zit in de Rijsbergse Ondernemersvereniging en is een van de initiatiefnemers. ,,We merken dat er behoefte aan is. Het moet een platform worden om de leefbaarheid hier te verhogen. Eind maart hebben we een bijeenkomst, waarbij we hopen een dorpsraad te kunnen kiezen. Verder wil ik er nog niet teveel op vooruit lopen; we willen als opstartend comité niet op de stoel van de toekomstige dorpsraad gaan zitten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »