Rappende Thomas Jeugdprins Prinsenhage

BREDA –De 11-jarige Thomas Vieira de Fiqueiredo van basisschool Sinte Maerte is zaterdagavond verkozen als eerste Prins van Prinsenhage. Een jeugdprins, welteverstaan: om de jongsten meer te betrekken bij het carnaval werd een Jeugdraad in het leven geroepen.

“We zijn in mei begonnen met de voorbereidingen. De jeugd heeft de toekomst, die wilden we toch wat meer bij het carnaval betrekken”, legt Sylvia de Graaf van C.C. ’t Aogje uit. De jeugdhofkapel kostte vervolgens haast geen moeite te formeren, binnen een maand hadden zich genoeg leden aangemeld voor BB Jeugd Leut C.C. ‘t Aogje. Aan de vier basisscholen in Prinsenhage werd gevraagd om binnen de groepen 6 tot en met 8 te peilen naar interesse in de Jeugdraad. “Dat zijn zo’n 800 leerlingen. Het is allemaal heel pril en nieuw, we kregen slechts veertien aanmeldingen. Het voordeel is dat we iedereen een functie konden geven”, legt De Graaf uit. Naast de Prins werden ook twee Joffers, een Veldwachter, een Nar en een negental Ministers benoemd.

Een belangrijke eigenschap voor een prins is om voor publiek te durven spreken. Thomas koos ervoor ‘t Aogs volkslied al rappend ten gehore te brengen. “Heel vernieuwend, modern en gedurfd”, prijst De Graaf. Thomas zelf heeft er zin in. “Ik wil de mensen straks laten feesten en laten dansen. Iedereen reageerde zaterdagavond dolenthousiast, ik heb er alvast zin in.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »