Racen tegen jezelf in nieuwe kartsimulator

BREDA – Karten tegen jezelf? Dat kan vanaf januari bij Lot66 in Breda. Het kartcentrum wil echte kartritten combineren met een online computerspel. In een simulator kun je daarna je eigen rit ophalen en je tijd verbeteren. Daarnaast kan je live meestrijden in een race die plaatsvindt op de kartbaan. De game wordt direct gekoppeld aan hetgeen op de kartbaan plaatsvindt. Maar voor het zover is, moet er nog wel €150.000,- in het laatje komen. Dat moet gebeuren middels een crowdfundingproject.
“We zochten een heel nieuw element bij het karten en denken dit hiermee te kunnen bieden”, vertelt ondernemer Alex Sanders. “Een kartrace kun je al tot in de kleinste details analyseren. Maar wat kun je nog meer met die gegevens? Wij bedachten de game i-Karter”, legt operationeel manager Dave Richards uit. In de kantine komen vier racesimulatoren te staan waarop het gespeeld kan worden. Zo kun je meeracen met de wagens die daadwerkelijk op de baan vertoeven. Het spel kan ook thuis gespeeld worden op je eigen device. “Waardoor je vooraf het circuit al kunt verkennen en naderhand thuis kan blijven racen op het circuit.” Maar eerst wordt er uitgebreid getest aan de hand van het circuit van Lot66.
Sanders hoopt de game binnen drie jaar bij zo’n honderd kartbanen onder te brengen, op circuits over de hele wereld. De ontwikkelingen worden momenteel nadrukkelijk gevolgd door kartcentra in binnen- en buitenland. Tijdens de jaarlijkse Kartbeurs in januari in het Duitse Offenheim trokken de Bredanaars veel bekijks. “We zijn nu tweeëneenhalf jaar bezig. Er is veel interesse in dit project.”
Naast karten biedt Lot66 ook spellen als bowlen en lasergames aan. “Daar kan hetzelfde in gerealiseerd worden. Het is de vertaalslag naar een interactieve, online game.” Kartleraar Mathieu van Renssen van KWM Kartracing uit Den Haag twijfelt aan de meerwaarde van zo’n game. “Wij maken ook gebruik van de technieken die Lot66 inzet, maar dan voor analyses en verbeteringen. Ik zou eerder investeren in spektakelelementen op de baan, zo krijg je volgens mij die gewenste beleving. Maar als het klaar is, ga ik het zeker eens uitproberen. Ik laat me graag verrassen, ik kan me er nog weinig bij voorstellen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »