Praten over vroeger bij de mooi versierde kerstboom

BREDA – ,,Kent u misschien nog een mooi kerstlied?” Wethouder Marianne de Bie legt haar hand op de schouder van mevrouw Clasina van Zundert. De ogen van de bewoonster van Molenstaete lichten op. ,,Krijg toch allemaal de tering, val voor mijn part allemaal dood!”, zingt ze vrolijk. Iedereen in de ruimte lacht, dochter Anita Marijnissen misschien wel het hardste. ,,Het is toch heerlijk dat ze nog vol humor zit.”

Negen verzorgingstehuizen kregen vrijdagmiddag bezoek van leerlingen van de Praktijkschool, de Internationale Schakelklas (ISK) en van Prinsentuin / Van Cooth. Deze 150 leerlingen brachten 75 kerstbomen, die zij samen met de bewoners versierden. Op deze wijze werden 850 Bredase ouderen bereikt. Het project werd geïnitieerd door Betrokken Ondernemers Breda. Wethouder Marianne de Bie hielp mee bij Molenstaete, wethouder Miriam Haagh bij het Elisabeth.

Dat het mevrouw Van Zundert goed doet, is voor Marijnissen duidelijk. ,,Het maakt deze dag anders dan andere dagen. Mijn moeder is sowieso een positief mens en houdt wel van al die aandacht”, grijnst ze. Mevrouw Van Zundert liet Jowana Al haj Rasheed en Rouhif Abdo van de ISK haar kamer zien. De twee jongeren vroegen haar naar een oude foto. ,,Dat vond ze zo’n fijne vraag, ze praat graag over vroeger.”

Volgens regiomanager Armand Lagrouw van Surplus heeft zo’n bezoek per definitie waarde. ,,Zeker, de kans dat enkelen van hen dit morgen vergeten zijn is aanwezig. Toch doet dit wat met de mensen, het brengt echt wat teweeg.”

Zo ziet wethouder De Bie het ook. ,,Het is fijn dat het zo wederkerig gaat. Dit samenzijn is zeker geen eenrichtingsverkeer, maar voor iedereen fijn.” De kerstbomen blijven uiteraard staan gedurende de kerstperiode. Tijdens de donkere dagen staan er volgens Lagrouw veel activiteiten op het programma. Mevrouw Van Zundert lijkt zich er niet al teveel zorgen om te maken. ,,Ze zit er nog maar net, is beginnend dementerend. Maar ze maakt gemakkelijk contact en vindt ook echt aansluiting bij anderen”, weet Marijnissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »