Pittoresk, stilte en een reünie bij Herengrachtconcert

DRIMMELEN – De pittoreske Herengracht van Drimmelen heeft een extra fraaie verlichting, speciaal voor het Herengrachtconcert zaterdagavond. Terwijl muziekensemble Flux klassieke stukken ten gehore brengt, wordt er in de protestantsekerk nog volop gegeten in het popuprestaurant. Aan de overkant van het water dansen wat kinderen met een koptelefoon op bij de silent disco. Een evenement met een overduidelijk intiem karakter, waar op een klein oppervlak op meerdere plekken wat te doen is. Met voornamelijk inwoners van Drimmelen, maar toch ook bezoekers van het water.

,,Eigenlijk is het nu al een succes”, zegt Marieke Fikkert van de organisatie, die hoopt op zo’n duizend bezoekers. ,,Er gebeurt natuurlijk weinig in Drimmelen. Dat het er weer is, is al winst.” Want het evenement was er vijf jaar lang niet, maar de kar wordt weer getrokken. Met een iets vernieuwd recept. Want naast het restaurant en de silent disco, werd ook het Rotterdamse Poetry Slam uitgenodigd. Drie verhalende dichters die voor de kerk de strijd met elkaar aangingen. Er was veel publiek voor. ,,Ik pas mijn oeuvre altijd aan de omgeving aan”, legt dichter Jeroen Naaktgeboren uit. ,,Dan vertel ik over de boot van mijn opa, die hier lag. Je betrekt je publiek, je wordt één van hen.”

Een echtpaar uit Zeeland geniet ervan. Zij liggen hier met de boot en hadden gehoord van dit evenement. ,,Vorig jaar liepen we even Drimmelen in en zagen dit prachtige pareltje. Toen we hoorden dat het Herengrachtconcert kwam, hebben we 31 augustus dik omcirkeld. Zojuist, bij het hoofdpodium, werd er vooral heel veel gepraat. Dat vond ik jammer, ik wilde van de muziek genieten.”

Maar het Herengrachtconcert is niet zozeer een concert. Het is misschien wel meer een reünie. Alle leeftijden zijn er, valt op. ,,Ik zie mijn vrienden van vroeger niet meer zo vaak, ga toch naar school buiten het dorp”, legt Jelle Schouenberg (15) uit. ,,Hier zijn ze allemaal. Het is hier daarom echt heel tof, ik ben er al de hele dag. Iedereen is er, dus het is gezellig.”  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven