‘Perkfeest’ Eastwoodstock in Oosterhout

OOSTERHOUT – ‘Het perkfeest’ noemt Stichting BOCK haar eigen Eastwoodstockfestival liefkozend. Want het evenement bij het grasveldje aan het Paterserf kan toch gezien worden als een kleinschalige versie van het Parkeest. De vijfde editie van het gratis festival staat voor aanstaande zondag op het programma. Er wordt dan weliswaar volop regen voorspeld, maar niemand zal nat hoeven te worden: de twee podia zijn overdekt middels stretchtenten.

Vorig jaar kletterde de regen onophoudelijk neer op Oosterhout. Op het laatste moment wisten de organisatoren een tent op het Eastwoodstockfestival neer te zetten, die ook nog eens sfeervol ingericht kon worden. Ditmaal is het festival weer grotendeels in de open lucht. Het tweede podium, de Boxring, is in een tent en daarmee geheel overdekt. Bezoekers aan het hoofdpodium staan eveneens droog.

Het Eastwoodstockfestival ontvangt dit jaar geen gemeentelijke subsidie. ,,We betalen het uit eigen zak, het is een feest dat wij graag aan Oosterhout willen geven”, legt Casper van Aggelen van de organisatie uit. ,,We hebben met de bands een goede constructie; zij delen mee met de baromzet. En we hebben wat sponsors, het lukt allemaal best.”

De tenten zijn berekend op zo’n duizend man bezoek; in totaal is er plaats voor zo’n drieduizend mensen. ,,We hopen dat de regen mensen niet weerhoudt om te komen. Het is een gratis festival, dus dat blijft onzeker. We zijn afhankelijk van de baromzet, maar hebben wel overal potjes voor. Alle zaken die we moeten huren kunnen gewoon worden betaald.” Via een Tikkie op Facebook kunnen wel donaties gedaan worden. De teller staat momenteel op ruim honderd euro. ,,Dat is voor ons al een heel fijn bedrag.”

Om een verbreding van de doelgroep te bewerkstelligen is goed gekeken naar het programma. DJ Festa draait normaliter bij jongerencafé Binnen. ,,We hopen dat daarmee ook jonger publiek hierheen komt, maar het programma heeft weer van alles wat.”

Van Aggelen kijkt onder andere uit naar The Lost Chords. ,,Ze staan redelijk vooraan in het programma. Het is vrij onbekend, maar schrijven wel hun eigen muziek. Het is bijzonder, maken echte luistermuziek.”

Het kleinschalige evenement zet ook dit jaar weer nadrukkelijk in op goed eten, maar: ,,We hebben voor het eerst een frietkraam. Maar dat worden wel van die dikke patatten, het eten en drinken moeten gewoon wel echt goed zijn.”

Zondag wordt het evenement door The Hats afgetrapt. Wethouder Clemens Piena sluit bij dat optreden aan als gitarist. Burgemeester Mark Buijs zal het festival vervolgens officieel openen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »