Pastoor Van der Laer naar Lambertuskerk Etten-Leur

ETTEN-LEUR – Omlijst met tradities, gezang en kerkelijke symboliek is zondag John van der Laer geïnstalleerd als nieuwe pastoor van de Lambertuskerk. De laatste zes jaar was hij pastoor in de Sint Elisabethparochie in Raamsdonksveer. ,,We houden ons ook bij de kerk soms teveel bezig met bijzaken, maar in de kern moet het toch altijd blijven gaan over onze relatie met Jezus Christus.”

Van der Laer vervolmaakt het parochieteam, nadat pastoraal werkster Alida van Veldhoven onlangs naar de parochie van Walcheren en Schouwen Duiveland overstapte. ‘Dankbaar’, was Van der Laer ten overstaan van de halfvolle kerk. Een zonovergoten kerk, constateerde bisschop van Breda Jan Liesen vrolijk, die de installatie vervolmaakte. ,,Wat een prachtige lichtval. Ik vroeg zojuist nog welke Goden daarvoor aangeroepen zijn, maar dat bleek niet eens nodig te zijn.” De dienst werd onder andere bijgewoond door burgemeester Miranda de Vries en wethouder Ger de Weert.

Net als Van der Laer pleitte ook Liesen naar de kern. ,,We moeten onze harten openstellen voor elkaar. Als ik zo kijk”, en Liesen draaide zich naar het pastoorteam van de, ,,verschillen uw leeftijden weliswaar flink, maar de liefde voor Christus heeft geen leeftijd.”

Van der Laer beaamt dat. ,,Christus blijft dezelfde; gisteren, vandaag en morgen. Dus mijn boodschap zal nagenoeg dezelfde zijn als elders. Ik ga eerst de mensen in Etten-Leur leren kennen, daar ga ik me eerst in verdiepen. Maar uiteindelijk zijn we allemaal Christeren en proberen we zijn leer te volgen.”

Van der Laer gaat zich dus in eerste instantie verdiepen in de Etten-Leurse gemeenschap. ,,Ik denk dat een pastoor maximaal tien jaar bij een kerk kan blijven. Een nieuw geluid is goed voor de gemeenschap en goed voor jezelf, anders vereenzelvig je je teveel. Ik ga waar God me nodig heeft. Waar de Heer mij roept, zal ik gaan.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven