Parkfeest voor alle generaties

OOSTERHOUT – De 23e editie van Parkfeest Oosterhout kan de boeken in als uitermate geslaagd. Uitverkocht raakte het niet, maar een gevarieerd programma zorgde voor een ontmoeting tussen jong en oud. Met het nieuwe podium aan de oostzijde lijkt er een route naar de toekomst uitgestippeld te worden.

Carmen Mutsaers van de organisatie geniet er nog van na. Zaterdagavond sloot DJ Funkerman dat podium af; de oh zo gewenste publiekstrekker uit Breda trok het veld goed vol. ,,Zelfs onze voorzitter stond te helpen aan de bar; ze konden het daar even niet aan”, grijnst ze. ,,Volgend jaar moeten we iets meer body aan het programma daar geven.”

Voor Jolanda Slaats uit Oosterhout de vijfde keer dat ze Funkerman ziet en de derde keer Parkfeest: ze juicht dit podium toe. ,,Ik bezoek normaal eerder een dancefestival. Ik schipper tussen het hoofdpodium en dit, dat is een fijne variatie. Helaas was het ’s middags nagenoeg leeg. Het mag dus nog wel wat groeien hier.”

Op het hoofdpodium wist Lil Kleine in de middag veel jeugdig publiek te trekken, terwijl Rowwen Hèze het wat oudere publiek trok. ,,Leuk om te zien, vond ik. De jeugd die hun ouders hun muziek wilden laten horen, de ouders die vervolgens datzelfde bij hun kinderen deden”, observeerde Mutsaers.

Het optreden van de Amsterdamse rapper werd bij jongeren goed ontvangen. ,,Zo vet dat Lil Kleine eens hier in Oosterhout staat. Volgens mij staat hij normaal echt alleen in Amsterdam”, glunderen Evy (15) en Eef (14) vlak na afloop van diens optreden. Ze hoorden hem vaak ‘Breda’ zeggen op het podium. ,,Dit is toch echt Oosterhout hoor”, grijnzen ze. Later die avond wist met name Kraantje Pappie het Parkfeest om te toveren tot een feesttent.

Zondag wist de Oosterhoutse rapper Ares al vroeg een feestje te bouwen op podium 2. ,,In dit park hebben Eli (zijn manager), Dennis (zijn dj) en ik onze toekomst uitgestippeld. Dat maakt het zo bijzonder”, glundert hij nog na. Hij stond eerder in 2015 op het podium, ditmaal had hij geen zorgen over het optreden. ,,Ik heb een behoorlijk vaste groep fans uit heel het land die me overal naartoe volgen, dat maakt het nu anders dan de eerdere keren dat ik hier stond. Ik voelde wat minder bewijsdrang, had er meer plezier in.” René van Lier (22) komt uit Everdingen en is sinds zijn vijftiende groot fan. ,,Hij is zo anders dan andere nederhop. Het is de vriendschap op het podium, de teksten zijn diep en interessant. Je merkt goed dat dit zijn thuis is; er staat net zoveel fanatiek publiek als bij zijn reguliere shows, maar er staan veel meer mensen omheen.”

In augustus staat Ares op het Lowlands Festival. Daarna richt hij zich weer op de toekomst. ,,We zijn onlangs bij de burgemeester van Oosterhout uitgenodigd. Ik wil wat terug doen voor deze stad. De jeugd inspireren, hen vertellen dat ze niet hoeven te worden wat mensen verwachten dat ze worden. Oosterhout promoten met mijn 162-lijn, zoiets.”

De gratis zondag is traditiegetrouw de familiedag en daarmee aanmerkelijk drukker. En het publiek verspreidt zich meer. ‘De Strot van Oosterhout’ Sem Rozendaal wist in de namiddag op Slotpark Oost al een flinke massa te trekken met een imponerend optreden. Zo zorgde hij voor een verrassende krent in de pap bij een festival dat gedomineerd werd door de top van de Nederlandse pop.

KADER

Rapper Lil Kleine zou vlak voor zijn optreden een extra pakket aan eisen hebben neergelegd bij de organisatie van Parkfeest Oosterhout. Waaronder de komst van beduidend meer auto’s met gevolg, dan vooraf was aangegeven. Het zorgde zaterdagmiddag voor een kortstondig verkeersprobleem rondom het Slotpark en daarmee nieuwe uitdagingen bij de organisatie. ,,Logistiek waren er rondom het optreden wat problemen, we moesten even alle zeilen bijzetten om alles goed te laten verlopen”, bevestigt Mutsaers, die niet in kon gaan op dat extra pakket aan eisen. Door de logistieke problemen was het haasten om Rowwen Hèze, de act ná Lil Kleine, op tijd te laten beginnen. Een lichte vertraging was echter niet te voorkomen en dat bleef doordreunen tot aan afsluiter Kraantje Pappie, die uiteindelijk met een kwartier vertraging kon beginnen met zijn set. ,,Hij zou tot 23:45 spelen en we hadden een vergunning tot middernacht. Dat reservekwartiertje moest dus benut worden en dat is geen probleem.” Het management van Lil Kleine was dit weekend niet bereikbaar voor een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven