Organisatie houdt vast aan formule Paaspop

Organisatie houdt vast aan formule Paaspop

DEN HOUT – Paaspop Den Hout beleefde een succesvolle 23e editie, met een uitverkochte zaterdag. Alleen zondag bleven enkele tientallen kaarten onverkocht.

Er is voor de organisatie dan ook geen reden om aan de formule te sleutelen. ,,We willen elke dag één echte publiekstrekker, maar die vijver is in Nederland vrij klein. Zo’n band moet jong en oud aanspreken”, vertelt Bram Bul namens de organisatie, die daar met Guus Meeuwis en Bløf goed in is geslaagd. Er werd dit jaar goed gekeken naar de tentaankleding, het idee is om daar in te blijven ontwikkelen. De bars kregen een facelift en de verlichting in de zaal zelf werd uitgebreid. ,,We wilden de tent omturnen tot een grote kroeg. De focus niet alleen op het podium hebben. Zo wordt het in heel de tent feest. Door niet alleen in de artiesten te investeren, maar ook in het festival zelf denken we meer te kunnen bieden. Niet alleen het affiche hoeft het festival te dragen.”

Paaspop Den Hout heeft niet de intentie om qua capaciteit te groeien. ,,Het festival is van Den Hout, we willen dichtbij die kern blijven. Het gaat allemaal steeds gestroomlijnder, we leren elk jaar weer bij.” Onvolkomenheden als een pinstoring op het moment dat de grote massa binnenkomt: ,,Balen, maar het was snel opgelost. Dat zijn dingen waar je niet veel aan kan doen.”

Dat het festival voor jong en oud is, is goed waarneembaar. ,,Ik ben alle 23 edities tot nu geweest”, glundert Jan van der Steen (68) uit Made. ,,Het programma is altijd goed, ik koop m’n tickets blind. De ontwikkeling van het festival is top, het wordt hier elk jaar beter.” Liesbeth Smits (61) uit Made waardeert het vooral dat het echt een Den Houts feest is. ,,Het ziet er ontzettend professioneel uit, dat vind ik fijn. De aankleding en de verlichting zijn prachtig en gemaakt door mensen van het dorp zelf.” Voor Janneke Fens (18) uit Drimmelen is dit alweer haar vierde keer. ,,Ik bezoek veel hardstylefestivals, ik waardeer de muzikale afwisseling hier echt. Het gaat van carnaval naar rock en van meezingers naar dance. De line-up is totaal niet relevant, het is altijd een goed feest. Bovendien kom je hier altijd weer oude bekenden tegen; Paaspop is vooral heel gezellig.”

BINNENIN

Met Guus Meeuwis en Bløf als absolute headliners kan Paaspop Den Hout terugkijken op een mooie, overwegend zonnige 23e editie. De vaste huisbands WC Experience en BZB trokken het merendeel van de bezoekers ’s middags al naar de Houtse Heuvel, waar het dan ook al vroeg druk was. Het festival werd zondag afgesloten met de meezingers van Bløf, gevolgd door de mash-up coverband Memphis Maniacs. Verder traden ook Dinges, De Fik Erin, Royal Beat, Baby Blue en Wipneus & Pim op tijdens Paaspop Den Hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »