Op jacht naar selfies en handtekeningen

Op jacht naar selfies en handtekeningen

BREDA – Daags na de oorwassing van NAC in Arnhem  (4-1) vond zondagmiddag de jaarlijkse Open Dag plaats. Vooral de nieuwe NAC-tenues vonden er gretig aftrek; er stond continu een lange rij voor de fanshop, waar middels een security zelfs deurbeleid was.

De 6-jarige Mick Graumans twijfelt nog over zijn favoriete speler in het komende seizoen. Is het de Engelsman James Horsfield of toch doelman Andries Noppert? Hij draagt het groene NAC-tenue met 35: het rugnummer van Horsfield. ,,Maar zijn kapsel is dan wel weer geïnspireerd op dat van Noppert”, grijnst moeder Laura.

De traditionele Open Dag van NAC trok ruim 10.000 bezoekers, waarbij vooral de merchandise het goed doet. Het nieuwe shirt is immers voor het eerst te koop. ,,Hij was tot nu alleen nog beschikbaar voor leden van de Club van 1912, nu voor iedereen. In dat opzicht is dit inderdaad een echte publiekstrekker”, weet communicatiemanager Jasper Saeijs. Want voor de seizoenkaarten hoeft de club het niet meer te doen: die zijn op enkele tientallen na uitverkocht. Er gingen er al ruim 14.800 over de toonbank. De verwachting is dan ook dat de Bredase club dit jaar regelmatig in een vol Rat Verleghstadion speelt.

Ook de Kidsclub doet het goed: ook daar staat continu een rij voor inschrijvingen. Djazzy de Pan en Joey Walda uit Oosterhout schrijven hun Djeuvun in. Hij is nog maar 7,5 maand oud en verkeert in een diepe slaap. ,,We zijn eigenlijk al vrij laat met inschrijven, dat wilden we al direct na de geboorte doen”, glimlacht Djazzy. Claire de Heer van de Kidsclub is de grote toeloop tijdens de Open Dag inmiddels gewend. ,,We zullen vandaag denk ik iets van honderd nieuwe kinderen mogen verwelkomen bij de Kidsclub.”

Niet alleen pasgeborenen komen zo al snel in aanraking met NAC. Ook aan het levenseinde is gedacht: DELA staat op de Open Dag met een heuse NAC-kist. ,,Kinderen komen hier verwonderd heen met de vraag of er een NAC-speler is overleden. Door direct heel open met hen te praten valt die spanning gelijk weg”, merkt Hella Timmersmans van de onderneming.  Er wordt veel interesse getoond, de kist springt dan ook al gauw in het oog. ,,DELA kwam met het voorstel een echte NAC doodskist op de Open Dag te zetten. Wij zoeken graag de randjes op, dus waren we enthousiast”, geeft supporterscoördinator Robert Prins aan, die dit jaar de Open Dag mede organiseerde.

Als de NAC-spelers zich rond 3 uur ’s middags in het publiek mengen, dringen tientallen kinderen om een handtekening te scoren. Of een selfie. ,,Dat is wel veranderd in de laatste jaren”, vertelt assistent-trainer Rob Penders. ,,Ik heb als speler en als trainer nu toch al flink wat van dit soort dagen mee mogen maken, de selfie hoort er gewoon bij. Ook die handtekening willen ze nog steeds.”  De technische staf van NAC lijkt op het oog even populair als de spelers. ,,Maar ik kan tegenwoordig wel gewoon ongestoord door de stad lopen, dat was als speler wel anders”, zegt Penders.

De 9-jarige Cody Poppelaars staat in de rij voor zijn eerste handtekeningen van de dag. Zijn voornaamste streven: Manu García en Mounir El Allouchi. ,,Omdat ze allebei zo’n goeie techniek hebben”, duidt hij. Hijzelf zal in het nieuwe jaar soms met een los kaartje met zijn vader meegaan, op de Eretribune. Cody ziet al een glimp van El Allouchi en vraagt zich ineens iets af. ,,Pap, spreekt Mounir eigenlijk wel gewoon Nederlands?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »