Op de Open Dag van NAC laten de Old Stars zich zien

BREDA – Ruim 13.500 seizoenkaarten verkocht en een andermaal druk bezochte Open Dag. NAC is, ondanks de degradatie en de moeizaam lopende voorbereiding, nog immer populair. Te zien aan de -nogal korte- spelerspresentatie, qua drukte ongetwijfeld het zwaartepunt van de dag. ,,Zo’n presentatie hoeft ook niet uitgebreid. Uiteindelijk willen mensen met de spelers in contact komen. Er mee op de foto, handtekeningen krijgen. Daar was daarna alle tijd voor”, legt woordvoerder Matthias van Wettum uit. Het leverde, inderdaad, continue rijen op bij de tafeltjes waar spelers geduldig met eenieder op de foto gingen.

Een Open Dag met een iets knussere inrichting, maar een opzet die verder weinig verschilde met eerdere edities. Vertier voor kinderen in de vorm van springkussens. Supportersgeledingen die zichzelf lieten zien. Sponsors die probeerden in te haken. Diverse activiteiten om de levendigheid van de dag te waarborgen.

Op een met hekken afgezet veldje voor de hoofdingang staan de zestigplussers van NAC Old Stars met zichtbaar plezier te voetballen. Ze doen dat onder de paraplu van Teamplay@NAC, de maatschappelijke tak van de club. Er zijn inmiddels al 122 NAC Old Stars, verspreid over acht clubs uit de regio. Uit Breda, Oosterhout, Geertruidenberg, Etten-Leur. Ze trainen iedere woensdagochtend bij hun club en op de eerste woensdag van de maand spelen ze een wedstrijd.

Vandaag staat in het teken van werving. Een demonstratiepotje van het walking football dat ze spelen. ,,Het liefst willen we ieder jaar zo’n veertig nieuwe NAC Old Stars verwelkomen”, legt Marieke Akkermans van Teamplay uit. Want het verloop is er nu eenmaal, ziet ook Frans de Jong. Hij is trainer van de NAC Old Stars die bij TSC voetballen. Zijn heupen staan hem niet toe nog zelf tegen een balletje te trappen. ,,Het is een leeftijdscategorie waar ook veel mensen weer afvallen. Door blessures of erger. Dus er moet beweging in blijven.” Hij is sinds de oprichting van de NAC Old Stars, drie jaar geleden, betrokken. ,,Het gaat om beweging, plezier en de sociale contacten. Dat is het allerbelangrijkste. Je deelt lief en leed en juist als je samen voetbalt, praat je gemakkelijker”, legt hij uit.

Aan het eind van de dag weet Akkermans vijf nieuwe Old Stars bij te schrijven. Zij zijn uitgenodigd om een Avondje NAC bij te wonen. Een magere score, maar: ,,Toch merkte je volop belangstelling. De ervaring leert dat men er nog een nachtje over slaapt, dus hopelijk volgen er volgende week nog wat extra inschrijvingen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »