Op bezoek bij buurtschap Achtmaal

ZUNDERT – Kersvers burgemeester Joyce Vermue van Zundert hielp buurtschap Achtmaal donderdagavond mee met het tikken van dahlia’s. Achtmaal is haar voorlopige woonplaats. ,,Ik heb alle twintig buurtschappen inmiddels bezocht, het is mooi om hier nu te helpen. Volgend jaar wil ik er vier gaan helpen.”

Natuurlijk, het tempo van haar metgezellen haalde ze niet, ervaren en bedreven als zij al zijn. Maar Vermue pakte het tempo al gauw op en viel door haar vrijetijdskleding nauwelijks op. Het buurtschap toonde zich verheugd met haar komst. ,,Ja toch. Ze woont hier en dan is het heel leuk dat ze hier even langs komt. We zijn er stiekem best een beetje trots op”, grijnst Kevin Hereijgers van het buurtschap. Zij bouwen aan de wagen Onder Spanning. ,,Het gaat over de huidige maatschappij. De verschijnselen als je met tijdsdruk te maken hebt. Jezelf overwerken, tot aan een burn-out”, legt Kevin Hereijgers van het buurtschap uit. De huid van het mensbeeld is gemaakt van hekwerk, dat door ledverlichting de spanning krijgt. Juist in de binnenkant zitten de dahliacomponenten. ,,De onderhuidse spanning komt naar buiten, dat ga je straks tijdens het corso goed zien.”

Donderdag begonnen de buurtschappen met het tikken en het bevestigen van de dahlia’s aan hun wagens. Het warme weer van de laatste dagen en de regen van afgelopen nacht deed de dahlia’s veel goed; men is overwegend blij met de oogsten. Hereijgers verwacht voldoende bloemen te hebben voor Onder Spanning. ,,Onze wagen is dit jaar nogal lastig in te schatten. We hebben meerdere metingen verricht om te bepalen hoeveel we nodig hadden, maar die lopen sterk uiteen. Maar we hebben vertrouwen dat we nu op het juiste pad zitten; het komt immers altijd goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »