Ook entertainment voor niet-Bavelnaar

Ook entertainment voor niet-Bavelnaar

BAVEL – Er viel een last af van Prins Baviaon de 16e, na afloop van de 51e editie van de Bonte Avond in Bavel, bekende hij. De drie en een half uur durende show was dan ook een groot succes en eindigde in een feest, met de onvermoeibare voorzitter Bram de Bruijn als energieke aanstichter.

Talloze knipoogjes naar de Bavelse middenstand, naar de Bavelse samenleving en toch ook onderhoudend voor de niet-Bavelnaar. Volgens bezoeker Hein Lambregts uit Breda was dit dan ook zeker een betere voorstelling dan vorig jaar. ,,Er is goed gekeken naar het cabaret, de grappen zijn echt leuk vertaald naar Bavel”, lacht hij. Hij roemt de liederen en de sketches. Henny van den Broek ziet ook een sterke voorstelling. ,,En dit is pas de eerste, dan gaat er toch vaak nog genoeg fout. Het zijn amateurs hè, dat doen ze toch hartstikke goed. Volgende week wordt het beter, maar misschien is dit wel leuker”, wijst hij op de spanning bij de hoofdrolspelers.

De Bonte Avond is niet puur carnaval, maar ademt vooral Bavel. Sketches en liederen en niet alleen hoempapa, getuige ook het oeuvre van de blaaskapel. Bavel, waar de humor altijd hand in hand loopt met het carnaval en vice versa, stelt Bavelnaar Hans van Steen.

Natuurlijk. Niet alles is goed of gaat goed, maar een aantal sketches springen er toch wel bovenuit. Het publiek in De Tussenpauz rolt haast over de grond van het lachen bij twee werklui in oranje hesjes die, á la Toon Hermans, op uiterst trage wijze communiceren. Slaken een gilletje van herkenning als er opmerkingen worden gemaakt over restaurant Brigitte of over slijterij HiWine.

Sketches als De Levende Standbeelden, Kinderdagverblijf De Reddingsboot, Het Huwelijk en de intelligent gevonden Bedgrappen: de Bavelse Bonte Avond werkt overwegend op de lachspieren en laten de tenen slechts sporadisch krullen. Dat geldt ook voor de tonpraters in de buut, die uiteraard ook niet kunnen ontbreken. Met The Flying Telstars krijgt deze Bonte Avond het muzikale slotakkoord dat het verdient. Voor de voorstellingen het komend weekend zijn nog kaarten verkrijgbaar bij De Tussenpauz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »