Onvergetelijke dag bij NAC voor Vergeten Kind

Onvergetelijke dag bij NAC voor Vergeten Kind

BREDA –Dertig kinderen een onvergetelijke dag bezorgen: met die intentie verzorgde NAC gisteren een voetbalclinic . Dat deed de club in het kader van De Week van het Vergeten Kind, net als zestien andere Jupiler League-clubs.

De kinderen zijn afkomstig uit diverse opvanglocaties, wonen niet meer bij hun ouders. Zijn opgenomen door allerhanden redenen, zoals verwaarlozing en misbruik. Op dit moment is het zo dat er geen psychische hulp geboden wordt bij de veelal traumatische ervaringen van het kind. Belangrijk doel tijdens deze week is het vergaren van 35.000 handtekeningen, zodat dit probleem aan de Tweede Kamer aangeboden kan worden. D66-kamerlid Vera Bergkamp was ze al voor; zij stelde dinsdag al kamervragen.

,,We willen de kinderen met zulke dagen echt even uit hun dagelijkse sores halen”, legt Vera van der Pas namens de stichting uit. NAC werkt hier voor het tweede jaar aan mee. Vorig jaar waren de kinderen dermate enthousiast, dat NAC bij de Jupiler League voorstelde dit samen te gaan doen. ,,Daar hoefden we niet over na te denken en ook de clubs reageerden allen zeer enthousiast. We willen dit volgend jaar zeker weer gaan doen”, geeft marketingmanager Maarten van den Broek van de Jupiler League aan. “De clubs zitten natuurlijk echt verspreid over het land, dus het is nu een landelijk evenement, waardoor 350 kinderen zo’n dag kunnen beleven.”

De kinderen werden door de NAC-spelersbus opgehaald en naar het Rat Verleghstadion gereden. Aldaar kregen ze hun eerste cadeaus: een paar voetbalschoenen en een NAC-tenue. Onder bezielende leiding van selectiespelers Arno Verschueren, Cyril Dessers, Jeff Stans en Danny Verbeek gingen ze voetballen, in het stadion. ,,Straks gaan ze in het spelershome friet eten én ze krijgen nog een verrassing: twee tickets voor een Avondje NAC”, verklapt Jasper Saeijs van NAC alvast.

Danny Verbeek merkt extra enthousiasme bij deze kinderen. ,,We geven vaker workshops, maar deze groep lijkt aanweziger. We proberen iedereen er constant bij te houden, je merkt dat ze zich soms wat afzonderen.” Jeff Stans volgde de opleiding Sport Beweging. ,,Leuk om weer eens in de praktijk te brengen. Toen heb ik ook geleerd om te gaan met verschillende doelgroepen. De een geef je wat meer aandacht, de ander prikkel je juist anders. Erg leuk en vooral heel belangrijk om deze kinderen een fijne dag te bezorgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »