Notenkrakers Zomerfestival: warm en tussen de werkzaamheden is het toch goed toeven

ZEVENBERGEN – In de hitte -maar niet de warmste ooit- en te midden van omvangrijke bouwwerkzaamheden. De 18e editie van het Notenkrakers Zomerfestival in het centrum van Zevenbergen was in dat opzicht wel een speciale. Er is kort overwogen om een jaartje over te slaan, maar in nauw overleg met de gemeente, horeca én de aannemer werd in april toch de knoop doorgehakt: natuurlijk gaat het door.

Op de Noord- en de Zuidhaven staan normaliter een drietal podia, maar daar wordt nu volop gebouwd. ,,In samenwerking met alle horeca konden we alles toch verplaatsen. Er zijn podia op andere plekken gecreëerd en dat valt verrassend goed uit”, legt Helmuth Stoop van de organisatie uit. Zoals bij Dok13, waar het een drukte van belang is. Het kleine uithoekje wordt dusdanig goed gevonden, dat het een moeizame opgave blijkt de ingang van het restaurant te bereiken. ,,We wilden al een tijdje meedoen, dit jaar diende zich de mogelijkheid aan”, zegt Tulla van Tilborg Dok13. Door de drukte bij de tap heeft ze weinig tijd. ,,Maar volgend jaar willen we zeker weer meedoen”, voegt ze nog toe. Stoop schat in dat er zo’n 3000 mensen op het blaasbandfestival afkwamen. Op de Markt werden extra schaduwplekken gecreëerd.

De gemeente wilde net zo graag dat het evenement doorgang vond. Levendigheid van het centrum is immers belangrijk en het Notenkrakers Zomerfestival speelt, net als de wielerronde en de kermis, daarin een belangrijke rol. ,,We hopen dat de bands en de bezoekers door die bouw heen kunnen kijken. Volgend jaar ligt hier een fantastisch nieuwe markt, dan gaan we echt groots uitpakken”, belooft Stoop, die hoopt op een ponton in de nieuwe haven, naar het voorbeeld van het Bredase Spanjaardsgatfestival.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »