NAC-stadion verdient speciale Toegankelijkheidsplaquette

BREDA – NAC heeft woensdagmorgen in pretpark De Efteling in Kaatsheuvel de Toegankelijkheidsplaquette van De Zonnebloem gekregen. ,,Het is de beloning voor de mindset die nu bij NAC is. Ze zijn naar aanleiding van ons rapport aan de slag gegaan, de intentie om ook toegankelijk te zijn voor mensen met een beperking is er”, legt Marc Ruis van De Zonnebloem uit.

Ook PSV, De Beekse Bergen en De Efteling zelf ontvingen het plaquette en zijn daarmee de eerste vier Brabantse vrijetijdslocaties. De Zonnebloem is bezig met de toegankelijkheid van 60 van dit soort locaties in Nederland, waaronder alle voetbalclubs. De bedoeling is dat deze 60 vóór 2020 dit plaquette hebben. 

,,Het lang ontbreken van een invalidenlift was natuurlijk een knooppunt, maar nu is er gelukkig een hele mooie nieuwe. Maar denk ook aan praktische zaken, zoals bewegwijzering. Dat ontbrak bij NAC. Of de hoogte van balies; kunnen rolstoelers eenvoudig pinnen?” Deze aanbevelingen heeft NAC inmiddels al doorgevoerd. Leon Aerssens van NAC is blij met de toekenning. ,,Aan sommige aanbevelingen hebben we simpelweg nooit gedacht. Bewegwijzering naar invalidentoiletten bijvoorbeeld; bij ons zijn het bijna alleen maar seizoenkaarthouders. Zij weten de weg naar de toiletten. Maar nu zijn de bordjes er wel.”

Het onderzoek van De Zonnebloem bestond uit een enquête onder NAC-supporters met een beperking, een mystery guest en een technisch onderzoek. NAC ontving dat rapport begin 2018 en zijn ermee aan de slag gegaan. ,,Er moest bijvoorbeeld een extra beugel bij in het invalidentoilet. Het zijn kleine aanpassingen, die alleen maar goed zijn voor iedereen”, vervolgt Aerssens. Een aanbeveling die NAC nog niet door heeft kunnen voeren zijn de te smalle invalidenparkeerplaatsen. ,,We zijn erover in gesprek met de gemeente, het staat in ieder geval op de actielijst.” Waar NAC de Toegankelijkheidsplaquette gaat etaleren is nog niet bekend. ,,Misschien bij de invalidentribune, of bij de balie. We hebben er nog geen concreet plaatsje voor bedacht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »