NAC springt in op lerarenstaking

BREDA – Na tien minuten training van NAC, lopen de vakken I en G grotendeels leeg. De kinderen verkennen het stadion liever, of gaan wat voetballen. Maar vervelen? Dat zeker niet. Ze wachten tot de training afgelopen is om op handtekeningenjacht te gaan. De favorieten? Sydney van Hooijdonk en de broertjes Ilic.

NAC organiseerde woensdagmorgen samen met Kober een ochtendje NAC, als alternatieve tijdsbesteding tijdens de lerarenstaking. Liefst 800 kinderen, met daarbij nog enkele honderden begeleiders kwamen op de uitnodiging af. ,,Een slimme zet van NAC”, roemt Simone van Dongen de actie. Samen met haar nichtje Nora Aarts (4) is ze naar het Rat Verlegh Stadion gekomen. ,,Het is ook een soort educatie: kijken wat de spelers doen als ze geen wedstrijd hebben.” NAC-supporter Nora kijkt haar ogen uit. ,,Dit is toppie. Ze zijn aan het oefenen om te kunnen voetballen”, legt ze uit.

Vanuit Zundert en Rijsbergen zijn zo’n twintig kinderen met Kober meegekomen. ,,Ik zie NAC altijd op tv, nu in het echt. Dat is leuk”, zegt Ard Dirksz (10) uit Rijsbergen. Maar al gauw begint het saai te worden. Dan waren de liedjes ‘Van Links Naar Rechts’ en ‘Ik Spring voor NAC’ voor aanvang toch wat leuker.

Maar weggaan: dat doet niemand. Want na de training is er een kans om handtekeningen te scoren. En selfies. Birgit Rutten is hier met haar kinderen Suus en Siem. Suus krijt op de stoep, achter het stadion. Siem voetbalt. ,,We kijken vaker bij trainingen, in Zundert. Maar hier is het veel drukker en is meer afstand, dan zie je het minder goed”, legt ze uit. Er was even paniek in huize Rutten. ,,We werden vrijdag uitgenodigd door de Kidsclub en hadden er superveel zin in. Maar toen zouden de leraren misschien niet gaan staken, dus dat was even angstig afwachten”, grijnst ze.

Persvoorlichter Matthias van Wettum kijkt vanaf de Hoofdtribune goedkeurend toe. ,,Het is zo gaaf. Het is boven verwachting qua aantal kinderen en zeker ook wat betreft sfeer: iedereen heeft het naar de zin. Uiteindelijk zijn er in de opvoeding van kinderen ook twee dingen echt belangrijk: onderwijs en NAC. Krijgen ze vandaag toch de helft”, knipoogt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »