NAC niet altijd live bij FOX

BREDA – Vanavond start NAC aan de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd in Dordrecht. De degradatie van de club betekent ook: geen gegarandeerde live-uitzending via FOX. De betaalzender mag slechts een beperkt aantal wedstrijden uitzenden en proberen iedere club gelijkwaardig aan bod te laten komen. Wedstrijden die niet live uitgezonden worden, worden met slechts één camera vastgelegd. ,,Dat maakt het opzetten van een stream vrij lastig”, aldus FOX. Die beelden zijn te zien via een live schakelprogramma, waardoor hoogtepunten van wedstrijden toch snel te zien zijn.

Voor cafés in de Bredase binnenstad een aderlating. Zij spinden garen bij de live-uitzendingen van NAC; zelfs in het vorige rampseizoen trokken de wedstrijden veel bezoekers. Sportsbar Old Dutch toont zich verrast. Deze week nog kondigden zij via Facebook aan de wedstrijd uit te zenden. Ook hun navraag bij FOX leerde dat dit niet zomaar mogelijk is. ,,Maar wellicht is er op internet toch ergens een stream te vinden. Wij gaan er alles aan doen om het uit te zenden, maar anders wordt het gewoon het schakelprogramma.” Bij café De Beyerd wisten ze het al wel; NAC speelde immers nog niet zo heel lang geleden ook in deze divisie. Zij zenden in ieder geval het schakelprogramma van FOX uit. ,,Maar als wij ergens een live stream vinden, gaan we daar voor. We zijn een NAC-minded café, dus we laten sowieso iets zien”, legt Mikel de Jongh van het café uit. Dat geldt ook voor Dok19. ,,Het schakelprogramma komt met geluid op de grote beamer. Op het kleine scherm zenden we Liverpool uit”, legt Miro Sebestik uit. 

NAC zelf is ook gebonden aan FOX. Een livestream vanaf de tribune is uitgesloten; FOX heeft uiteindelijk wel de rechten. ,,Soms hebben we iemand aan de kant staan die bijvoorbeeld juichmomenten vastlegt. Maar beelden van de wedstrijd zelf mag gewoon niet”, legt Beau Lemmens van NAC uit. Net als voorgaande seizoenen zal de club via haar sociale media de achterban volop op de hoogte houden. ,,We twitteren haast per minuut, eigenlijk kunnen we gewoon niet veel meer doen.”

Ook fansite B-Side Rats probeert haar bezoekers ieder moment op de hoogte te houden. Op hun nieuwe site staat een overzichtelijk liveblog, dat continu updates krijgt. ,,Met video mogen we niks, maar we blijven wel zoeken naar mogelijkheden om het nog beter te maken”, belooft Ben van Oosterbosch. Ook via BN DeStem en verslaggever Yadran Blanco kunnen thuisblijvers op de hoogte blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »