NAC Maatschappelijk voegt NAC toe aan maatschappelijke projecten

BREDA – De kick-off van Top Fit in Geertruidenberg is een goed voorbeeld van de koerswijziging van de maatschappelijke tak van NAC. De nadruk komt meer te liggen op samenwerkingen, niet op het ontplooien van eigen initiatieven. ,,We gaan gebruik maken van de bekendheid en aantrekkingskracht van NAC. Daarnaast gaat NAC haar netwerk nog meer inzetten”, legt manager Tim Coremans uit. De nieuwe naam: NAC Maatschappelijk.

Als [email protected] ontwikkelde de tak de laatste jaren de NAC Street League, NAC Oldstars en het naschoolse programma Playing for Success. Deze succesvolle titels blijven gewoon bestaan. Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen onder de NAC-vlag hopelijk meer bereiken, is de gedachte. ,,Zij hebben de kennis en kunde, NAC vooral de naam.”

Coremans, achterneef van de Sparta-keeper met dezelfde naam, is fulltime in dienst van de achterliggende stichting en heeft de dagelijkse leiding. ,,We horen vanuit NAC-sponsors dat ze meer willen doen, dus die lijntjes worden korter. Wij kunnen alle partijen aan elkaar koppelen”, legt hij uit. Het voornemen is om niet alleen binnen Breda actief te zijn, maar in het gehele achterland van NAC; dat is praktisch heel West-Brabant.

Dat NAC Maatschappelijk financieel nagenoeg los staat van NAC, betekent niet dat het niet uitmaakt of NAC ere- of eerste divisie speelt. ,,Het gaat uiteindelijk om enthousiasme vanuit de gemeentes, de bedrijven, de instanties en de deelnemers. Als NAC slecht of onopvallend draait, heeft dat ook invloed op ons”, denkt Coremans. NAC Maatschappelijk wil vrijdag, voorafgaand aan NAC – Top Oss, haar plannen presenteren aan NAC-sponsoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven