NAC brengt clubgevoel over aan jeugd in regio

NAC brengt clubgevoel over aan jeugd in regio

NAC zet zich in toenemende mate in kinderen van 6 tot 15 jaar te enthousiasmeren voor de club. Vorig jaar startte NAC al met het organiseren van een drietal NAC Breda Soccercamps in de zomervakantie, dit jaar worden er vijf stuks georganiseerd. Daarnaast is er een tiendaagse voetbalschool en zijn er voetbalmiddagen bij amateurclubs in de regio. Het doel: het NAC-gevoel gedurende het gehele jaar overbrengen. ,,Het ‘merk’ NAC is ijzersterk en bestrijkt tegenwoordig een groter gebied dan in mijn actieve voetbalcarrière”, grijnst veldcoördinator Johan Gabriëls.

Soccer Camps United

NAC organiseert deze activiteiten niet zelf; dat doet Soccer Camps United uit Apeldoorn. ,,Zoiets moet je goed wegzetten, met gekwalificeerde trainers en goed materiaal. En met het juiste NAC-sausje”, legt Guido Ben Boubaker van het bedrijf uit. ,,De clubs benaderen ons meer en meer, maar wij leggen zelf ook contacten. De banden met de amateurclubs in de regio met NAC zijn erg goed”, weet hij.

Het signaleren van potentieel talent vormt niet de hoofdmoot, het draait echt om het in aanraking komen met de club. Maar: ,,Ik hou mijn ogen wel open. De kinderen zetten hier natuurlijk hun beste beentje voor en wij zoeken altijd nieuwe talenten. Voetbalinhoudelijk zijn vooral de tiendaagse voetbalscholen interessant”, weet Gabriëls.

Populair

Deze week is er een Soccercamp in Beek Vooruit. De 9-jarige Bram speelt bij Beek Vooruit en is bovendien fanatiek NAC-supporter. ,,Je leert kappen, opendraaien, kleine ruimtes, slalommen en we doen partijtjes. Het is het allerleukste dat het een NAC-kamp is, want ik ben supporter.” De gesprekken onderling gaan ook vooral over NAC. ,,Over de mooie goals tegen Heerenveen, of over eerdere wedstrijden en over Angeliño en Manu Garcia. Iedereen hier is hier voor NAC.” Het valt Gabriëls op hoe enthousiast de kinderen nog zijn over de Eredivisie. ,,Wij volwassenen klagen wel eens over het niveau, maar die jongens weten álles en vinden het hartstikke leuk. Het is nog steeds populair.”

Deze zomer volgen nog NAC Breda Soccercamps bij JEKA, Baronie (Breda), TSC (Oosterhout), Virtus (Zevenbergen) en RKVV Bavel. Bij JEKA en TSC is ook een speciale rol voor keepers weggelegd. In september volgt een nieuwe cyclus, met nieuwe data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »