NAC brengt alle jeugd samen op Heksenwiel

BREDA – Met ingang van het komend seizoen speelt alle jeugd van NAC op Sportpark Heksenwiel in de Haagse Beemden in Breda. Daarmee gaat een belangrijke wens van Hoofd Jeugdopleiding Eric Hellemons in vervulling. Samen met de vertrekkende Tim Gillissen schreef hij drie jaar geleden een beleidsplan over de toekomst van de jeugdopleiding. Van 2013 tot nu speelde de jongste jeugd op de velden van WDS’19, recht tegenover het Graaf Engelbrechtcollege. Hier krijgt het merendeel van de NAC-jeugd haar schoollessen. Daarvoor speelde de jeugd van de Bredase eerstedivisionist onder andere bij het NAC-stadion zelf en bij TVC. NAC ziet nu weer liever dat alle jeugd verenigd is op één locatie, om op die manier de eenheid te waarborgen. De samenwerking met WDS’19 is dan ook beëindigd.

BSV Boeimeer is de vaste bespeler van het Heksenwiel en deelt het terrein dan ook volledig met NAC. Het complex zal verder geoptimaliseerd worden voor de NAC-jeugd, door plaatsing van zogenoemde Portakabins. Verplaatsbare, volledig uitgeruste gebouwen waar bijvoorbeeld een krachthonk, een medische ruimte, een videoruimte, een bestuurskamer of wat dan ook in kan worden ondergebracht. Momenteel is men bezig hier de juiste invulling van te geven. Deze Portakabins worden geplaatst in samenwerking met Stichting Samen voor NAC en zullen op 24 juni officieel geopend worden.

Voor NAC is deze samentrekking één van de belangrijkste speerpunten in het meerjarenplan. ,,Onze talenten zwierven rond door Breda. Nu kunnen we hen samenbrengen, zoals het toch eigenlijk hoort”, legt Hellemons uit. Boeimeer is verheugd met de intensievere samenwerking; zij stellen dat de aanwezigheid van NAC goed is voor het imago van de club. ,,We ontvangen hierdoor alle topclubs van Nederland. Dat maakt van ons een amateurvereniging die niet doorsnee is. Het is bovendien aantrekkelijk voor interessante sponsoren”, legt voorzitter Richard Breedijk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »