NAC belt de trouwe supporter

BREDA – Zo’n tweeduizend NAC-seizoenkaarthouders hebben hun kaart nog niet verlengd voor het nieuwe jaar. Gisterenavond werd een groot deel van hen gebeld door spelers, medewerkers, directie en een vijftal supporters om eventuele twijfelaars toch over de streep te trekken.

Het plan van aanpak van de nieuwe spits Cyriel Dessers vooraf? “Ze hebben niet voor niets nog niet verlengd, dus ik laat hen hun verhaal doen. Ik ben benieuwd waarom ze nog niet verlengd hebben. Ik denk dat ik vrij sociaal aangelegd ben en zal proberen onze verwachtingen van het nieuwe jaar te vertellen.” Het bijna volledig nieuwe NAC -er zijn nog vijf spelers over van het team van het vorige seizoen: dat zou best een argument een kunnen zijn, denkt algemeen directeur Justin Goetzee. “Er ontstond vorig jaar toch wel enige scepsis over een flink aantal spelers, er staat nu een heel nieuw team. We zijn dit jaar iets eerder begonnen met de verkoop, de teller staat nu op 9200. Daarmee lopen we iets voor op het vorig jaar en na zo’n overtuigende zege op KV Mechelen (2-0) merk je gelijk weer een piekje.”

NAC begon twee jaar geleden met belrondes. In 2014 werden trouwe seizoenkaarthouders bedankt voor hun loyaliteit, vorig jaar werd gekozen seizoenkaarthouders na te bellen die nog niet verlengd hadden. Dit jaar is gekozen voor een combinatie. “We hebben een aantal jongens die nog geen Nederlands spreken. Zij bellen wat trouwe supporters om hen te bedanken voor de steun”, aldus Goetzee.

Ook nieuw dit jaar is dat vijf NAC-supporters meehelpen met de belactie. “Ik ga binnenkort voor negen maanden naar Curaçao, dus ik ben er dit seizoen niet bij. Hopelijk kan ik wat mensen overtuigen in plaats van mij te gaan. Op dit moment hou ik me nog aan het script, maar zal later deze avond proberen meer mezelf zijn”, vertelt Daan van Middelkoop.

Veel mensen nemen de telefoon niet op, merkt Rob Penders. “Het weer zit niet echt mee, het is warm buiten. Ik denk niet dat mijn naam mensen overtuigt, maar probeer te vertellen wat wij verwachten van het nieuwe jaar.” Danny Verbeek treft iemand op vakantie. “Hij wil graag verlengen, hij vroeg me donderdag even terug te bellen.”

KADER

NAC-supporters die twijfelden over het verlengen van hun seizoenkaart, konden gisteren een belletje verwachten van NAC, of een medesupporter. Doelstelling was hen te overtuigen ook het komend jaar een seizoenkaart aan te schaffen. Vorig jaar verlengden 300 supporters daarop hun seizoenkaart, dinsdagavond leverde de belactie 150 verlengingen op. “En dat ondanks het bloedhete weer”, constateert persvoorlichter Matthias van Wettum tevreden. Aanstaande zaterdag staat de Open Dag van NAC op het programma. De verwachting is dan ook dat NAC ook volgend jaar door ruim 10.000 seizoenkaarthouders gesteund zal worden. Vorig seizoen behaalde de club dat aantal vlak voor aanvang van de competitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven