Na veertig jaar opnieuw vlinders

Eind april bestaat het Chassé Theater in Breda 20 jaar. Het theater organiseert daarom Jouw Romeo en Julia, een evenement dat in heel Breda gevoeld zal worden. In aanloop daarheen schrijf ik een aantal authentieke liefdesverhalen: lezers van BN DeStem en bezoekers van het Chassé kunnen hun verhaal insturen naar info@jouwromeoenjulia.nl. Ik selecteer een verhaal dat ik mooi vind en probeer samen met de hoofdrolspelers een mooi verhaal te maken. De tweede editie: Theo en Magda. Onder deze (prachtige) afbeelding de hele tekst:

img_20160407_092010.jpg

Het is 1965. De 17-jarige Magda mag niet uitgaan van haar ouders. Ze werkt bij de bank Van Mierlo en collega’s attenderen haar op studentensoos Zorba De Vlieren, waar ook gedanst kan worden. Hier mag ze wel heen van haar ouders. Ze ontmoet de 19-jarige Theo en elke zaterdagavond stijldansen ze met elkaar, tot sluitingstijd. “Op een avond regende het flink en Magda fietste alleen naar huis. Ik hielp altijd mee met de op- en afbouw van de soos, maar maakte me zorgen. Op mijn scooter ben ik haar achterna gereden, om zeker te zijn dat ze heelhuids thuis kwam”, schetst Theo. De twee krijgen verkering, maar Magda’s vader verbiedt de relatie. “Ze hebben Theo nooit ontmoet. Hij had een scooter en ik was altijd te laat thuis. Ze vonden ‘m daarom niet goed genoeg.” Theo wordt hierna militair in Utrecht en ontmoet een ander meisje, tot groot liefdesverdriet van Magda.

Theo trouwt en blijft 24 jaar bij z’n vrouw. Ook Magda trouwt en blijft tien jaar bij haar man. “Achteraf was ik nooit verliefd op die man. Je moest trouwen om het ouderlijk huis te verlaten, ik denk dat het gewoon een vlucht was.” Magda denkt vaak aan Theo; ze gaat er vanuit dat hij beroepsmilitair geworden is. Zijn carrière verloopt echter iets anders; hij belandt in de reparatie en onderhoud en gaat in Oosterhout wonen. “Als wij boodschappen gingen doen in Breda, hoopte ik Magda toevallig tegen te komen”, vertelt Theo. Kortom, ook hij denkt vaak aan Magda.

Magda onderneemt pogingen om Theo te vinden, maar er zijn talloze Hendriksen. Theo raakt tijdens een doorreis in Luxemburg zijn agenda kwijt, met alle gegevens van Magda. Toch onderneemt ook hij enkele pogingen Magda terug te vinden. Zonder resultaat. Op 4 november 2006 is er een reünie van Zorba De Vlieren en Magda vraagt aan de organisatie of ze Theo wellicht kunnen traceren. Het toeval: organisator Frans Hufkens woont bij Theo in de buurt. Theo is dan al gescheiden, maar heeft een nieuwe vriendin. Zij besluit niet mee te gaan naar de reünie.

Die avond kijken Theo en Magda elkaar voor het eerst in veertig jaar in de ogen. De vonk slaat weer direct over. “Mijn dochter en haar twee kinderen woonden toen bij me. Volgens hen had ik de volgende ochtend een opvallend grote glimlach”, glimlacht Magda. Al snel verlaat Theo z’n vriendin en komt het stijldansstel weer bij elkaar. Als Magda in 2007 haar zestigste verjaardag viert, nodigt ze iedereen uit die ze kent. “Negentig mensen. Ik wilde iedereen kennis laten maken met Theo. En natuurlijk hebben we temidden van al deze mensen gedanst!” Magda en Theo trouwen in juni 2010. “Nooit gedacht dat je na je zestigste nog zoveel vlinders in je buik kon krijgen. Ik hoop dat we nog lang samen gelukkig mogen zijn!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »