De mooiste dag in een kerk zonder religie

De mooiste dag in een kerk zonder religie

BREDA – Aanstaande dinsdag is Hotel Nassau officieel één jaar open en in die tijd werden er reeds zes huwelijken, vier uitvaarten, één babyborrel en diverse jubilea georganiseerd. ,,Ons klooster is een prachtige kerk, maar dan zonder religie; alle levensfases die mensen doormaken zijn hier inmiddels voorbijgekomen”, aldus Bas Toemen, verantwoordelijk voor de sales en marketing van het hotel.

Zondagmiddag organiseerde pakkenontwerpers Michael & Giso hier een trouwevenement, als onderdeel van de Open Toptrouwlocatie Route. Zo’n 273 locaties in Nederland deden mee, waaronder Landgoed Ulvenhart (Ulvenhout), Bovendonk (Hoeven), Landgoed Wolfslaar, Huis den Deijl, Boswachter Liesbosch, Theater De Avenue en Hotel Nassau (allen Breda). ,,Dat organiseren we vijfmaal per jaar. De meeste locaties zitten in de bossen; Hotel Nassau en De Avenue zijn in dat opzicht wel bijzonder”, vertelt Charly Le Noble van Toptrouwlocaties. Bij hun website gaven 1170 aanstaande huwelijksparen aan zich deze zondag te willen oriënteren.

Bij Michael & Giso hadden zich 43 stellen aangemeld, maar slechts zes stellen kwamen ook daadwerkelijk opdagen. ,,Normaliter organiseren wij ons eigen evenement, maar het hotel wilde kijken of het de moeite loont onderdeel te zijn van zo’n route. Ik geef er toch de voorkeur aan om het zelf te doen, met eigen promotie”, geeft Michaël Oei van Michael & Giso aan. Le Noble constateert dat het nergens echt druk is. ,,Maar de april-editie is vaker rustig. De meeste huwelijksaanzoeken worden in de zomervakantie gedaan, dus men begint meestal in het najaar te oriënteren.”

In Hotel Nassau staan voor het komend jaar vooralsnog 10 á 12 huwelijken op het programma. Volgens Le Noble organiseert een ‘echte’ trouwlocatie zo’n veertig trouwerijen  per jaar. Doelstelling van Hotel Nassau is om er zo’n twintig per jaar te voltrekken en verwacht dat aantal in 2018 al wel te halen. ,,We zijn natuurlijk vooral een hotel. Maar we weten dat ons klooster een prachtige trouwlocatie is, dus daar willen we ‘m zeker voor gebruiken”, zegt Toemen.

Voor Sjoerd de Bruijn (27) en Eva Schoenmakers (25) valt Hotel Nassau waarschijnlijk af. Zij bezochten deze dag vier locaties en waren vooral onder de indruk van Landgoed Wolfslaar en Bovendonk. ,,We willen de huwelijksvoltrekking in ons eigen Prinsenhage doen en zoeken nog een locatie voor het feest. Het draait daarbij om gevoel. Het feit dat die locaties zich in het bos bevinden speelt daarin een grote rol”, geeft De Bruin aan. Schoenmakers fantaseert alvast: ,,Het voordeel van zo’n dag is dat de locatie echt gaat leven. Je voert bovendien gesprekken en die inspireren. Bij Wolfslaar zag ik een prachtige trap. Ik zie onszelf daar al bovenaan staan en afdalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »