Minikermis trekt meer bezoekers dan ooit

ULICOTEN – Pas tweeëneenhalve week geleden zegde ook de exploitant van de botsautootjes de kermis van Ulicoten af. Reden van afzeggen: men zag er geen brood meer in. In allerijl werd een alternatieve minikermis georganiseerd. Deze minikermis trok meer bezoekers dan ooit.

Natuurlijk worden de échte kermisattracties, zoals de botsautootjes en een schiettent, wel een beetje gemist. Maar: “Toch is het net zo leuk als altijd. We zijn met negen kinderen hierheen gekomen, wat het extra gezellig maakt”, vertelt de 12-jarige Bram de Vos uit Alphen. De jongste kinderen lijken zich sowieso goed te vermaken: de wachtrij voor de bescheiden draaimolen wordt ’s middags dermate lang, dat besloten wordt dat er twee kinderen in een karretje mogen zitten in plaats van één. Ook bij de grabbelton en het ballengooien staan wachtrijen, alleen bij de steppenrace en de kruiwagenringsteekwedstrijd blijft het stilletjes.

De minikermis huist dit jaar op het voorplein van Dienstencentrum Ulicoten, dat de kermis samen met Stichting ’t Dorpshuis organiseert. Dus weg van de dorpskern, maar op een rustige, veilige plek. Het zorgt ervoor dat er twee pony’s kunnen rijden op het parkeerterrein van sportvereniging Ulicoten. De attractie blijkt een schot in de roos. Een van de pony’s is Toon, beschikbaar gesteld door Toon Geerts uit het dorp. “Die naam heb ik niet verzonnen hoor”, grijnst hij. “Er werd gevraagd of Toon hier met de kinderen kon rijden. Het is geweldig dat ze zoiets alsnog organiseren, dus dat steun ik natuurlijk.” Angela Boomaerts-Roelen van ’t Dorpshuis hielp mee met de organisatie. “We konden op deze plek ook gemakkelijker een terras neerzetten en wat meer horeca. Je ziet dat zoiets voor de ouders weer fijn is, waardoor men langer blijft plakken. Het is al de hele dag drukker dan normaal”, constateert ze tevreden. Maria Smits uit Arnhem bezoekt jaarlijks de kermis van Ulicoten, gecombineerd met een bezoek aan haar oma. “Mijn drie kinderen vermaken zich sowieso wel. De oudste van 9 mist de botsautootjes, maar de pony’s maken dat weer goed. Deze kermis is fijn kneuterig; in Arnhem loopt veel oudere jeugd en er is er te harde muziek. We gaan dus alleen naar de kermis in Ulicoten, omdat het zo kleinschalig is.”

Er worden al voorzichtig plannen gesmeed voor de toekomst van de kermis. “We overwegen de diverse evenementen in Ulicoten te clusteren en één feestelijk weekend te organiseren. Doen ze in Molenschot ook, daar is het een succes”, besluit Boomaerts-Roelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »