Met de Winterschoolliner van Zevenbergen naar Etten-Leur

ZUNDERT – Sinds maandag rijdt busmaatschappij Arriva een speciale Winterschoolliner tussen Zundert en Etten-Leur, speciaal voor leerlingen van het KSE. Daarmee vervalt de bus die het KSE zelf voorheen al liet rijden. Het voordeel voor de kinderen? ,,Nu hebben ze allen een OV-abonnement, waardoor ze niet meer afhankelijk zijn van die ene bus, maar meer opties hebben”, legt Suzanne van Beek van Arriva uit.

Volgens rector Peter van Heusden van het KSE maakten zo’n honderd leerlingen uit deze omgeving gebruik van de speciale KSE-bus. ,,Maar we zijn geen busmaatschappij, dus zijn we anderhalf jaar geleden in gesprek geraakt met Arriva”, legt hij uit. Zij rijden in het land met meer Winterschoolliners, de zogenoemde 600-lijnen. De bus van Zundert naar Etten-Leur is de 685.

Deze gaat in een half uur van de bushalte aan de Berkenlaan in Zundert, via Wernhout, Klein-Zundert en Rijsbergen naar Etten-Leur. ,,Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat onze school goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Onze leerlingen komen vanuit heel de omgeving, maar vanuit Zundert ging dat altijd moeizaam”, toont Van Heusden zich verheugd. Want: via regulier openbaar vervoer moest men eerst via Breda, een zeker dubbele reistijd ten opzichte van deze bus.

De Winterschoolliner rijdt gedurende de gehele winterperiode. Hij vertrekt om 7:32 en arriveert dan om rond 8:08 op bijvoorbeeld de Couperuslaan, nabij het KSE. ’s Middags rijdt de bus tweemaal terug naar Zundert. ,,Het fijne is dat je nu altijd met alle bussen mee kan, dus eventueel ook via Breda. Het geeft wat meer keuzevrijheid. Ik denk dat ik best eens spontaan richting Breda ga met vriendinnen”, denkt Anne Hennekamp uit klas G2A. Wel weet ze dat het iets meer geld kost ten opzichte van de KSE-bus. ,,Dat zeiden mijn ouders, althans.” Voor eerstejaars Julian en Tijn is het ideaal: voorheen fietsten ze altijd naar Etten-Leur. ,,Dan vertrokken we om tien over 7, weer of geen weer. Dit is een stuk warmer en relaxter, maar ik verwacht niet dat we er extra gebruik van gaan maken. Alleen deze bus, we gaan niet zomaar naar andere plaatsen. En bij lekker weer blijven we gewoon fietsen.”

In de bus nemen de leerlingen deze maandagochtend het weekend met elkaar door en wordt nog een laatste blik op de mobiele telefoon geworpen voordat de lessen beginnen. Jade Elst uit V4A heeft een natuurkundeboek op haar schoot. Ze heeft deze week tentamens. ,,Bij de KSE-bus wist je zeker dat je zitplekken had. Dat is denk ik nu afwachten, omdat iedereen meekan. Maar het is ideaal, ik studeer graag nog wat in de bus.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven