Lisan opent winkel en mag gratis shoppen door aangrijpend verhaal

BREDA – Met een dolgelukkige blik kijkt Lisan Donkers (17) naar zichzelf in de spiegel. Ze mocht woensdagmiddag de fonkelnieuwe lifestylewinkel Hutspot in de Houtmarktpassage officieel openen. Ze knipte linten door en mocht vervolgens een nieuwe set kleren uitzoeken. Daarin slaagde ze wonderwel. Lisan deed dinsdag haar verhaal in deze krant. Ze heeft de ziekte van Lyme en haar lichaam laat het meer en meer afweten. Ze hoopt via crowdfunding een kansrijke behandeling te kunnen bekostigen in Duitsland.

,,Mijn oog viel op het zinnetje: ‘Een dagje shoppen kan ik niet meer’”, legt Pieter Jongens van de winkel uit. Hij nodigde de Bredase uit, om de opening van de winkel wat extra cachet te geven. ,,Shoppen is toch wat meisjes van 17 het liefste doen. Ik hoop dat ze zichzelf hier kan trakteren op wat leuks.”

De vangst na een klein uurtje shoppen: een fleurig jurkje, een topje en een zonnebril. Lisan is er dolgelukkig mee. Ze werd verrast door het aanbod. Het leverde wat zenuwen op, de belangstelling zo op haar gericht. ,,Ik krijg zoveel reacties deze week, die zo hartverwarmend zijn.” En euro’s. Die stroomden de laatste dagen eveneens flink binnen. Een kleine 30.000 euro staat nu op de crowdfundingspagina, het doel is uiteindelijk 35.000. ,,Dat gaan we halen, dat kan toch haast niet anders”, klinkt Michel Naninck, de opa van Lisan die vandaag met haar meegekomen is, strijdbaar. ,,We leven natuurlijk al vele jaren met haar mee. Ze is hartstikke positief en de laatste dagen leeft ze echt helemaal op.” Allen klikken ze de crowdfundingsapp meermaals per dag aan om de tussenstand te zien.

,,Deze opening is nu hét moment vandaag. Al mijn energie gaat er inzitten”, vertelt Lisan. Na een uurtje gaat ze weer naar huis, met ‘opi’. Om te slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven