Het linkerrijtje moet haalbaar zijn

Het linkerrijtje moet haalbaar zijn

BREDA – Vanavond trapt NAC haar eredivisieseizoen af in Arnhem, bij Vitesse. De verwachtingen in Breda zijn hooggespannen: geen strijd tegen degradatie, maar het zogenaamde linkerrijtje moet haalbaar zijn.

De club verkocht al voor aanvang -en voor de Open Dag aanstaande zondag- ruim 14.500 seizoenkaarten. Ook de Supportersvereniging van NAC merkt een sterke toename. ,,Normaal halen we zo’n twintig tot dertig aanmeldingen in de voorbereiding, dit jaar hebben we al 160 nieuwe leden”, meldt voorzitter Ad van den Bemt. Tijdens de Open Dag noteren ze normaliter nog zo’n zestig tot zeventig nieuwe leden. ,,Dit jaar verwacht ik het dubbele.”

Gelijke signalen ook bij de Breda Loco’s, maar dat is meer te wijten aan de speeldagen. In de Jupiler League speelde NAC op de vrijdagavond, voor veel vrijwilligers een onmogelijke dag. ,,Op de zaterdag en zondag komt er veel meer hulp om acties voor te bereiden, wat betekent dat er wat arbeidsintensievere acties plaats kunnen vinden”, zegt Bram van Doorn namens de stichting. ,,Wij willen er weer echte ouderwetse Avondjes NAC van gaan maken.”

De Breda Loco’s gaan zich ook in de Eredivisie richten op ‘normalisering’ bij uitwedstrijden. ,,We hopen her en der wat combivrije wedstrijden te kunnen krijgen. Dat gaat in kleine stapjes, maar we blijven daarover wel in overleg.”

Van den Bemt zag de gehele voorbereiding van NAC. ,,De inzet was goed, de strijd was goed, de tegenstand was goed. Clubs als VVV, Roda JC en Willem II schat ik echt lager in. Koch en Mari zijn goede verdedigers, dat zouden zowaar de nieuwe Penders en Zwaanswijk kunnen worden. Maar let vooral op Fernandes, dat gaat een grote speler worden.”

Levien den Boer van fansite B-Side Rats put bovendien geloof uit het verleden. ,,Na de promoties van ’93 en van ’00 waren het ook leuke jaren. Maar in het verleden vielen er ook nogal eens lijken uit de kast en dat zie ik nu niet meer gebeuren. Ik zie voornamelijk positiviteit rond de club.” Dat is volgens Den Boer ook de reden van de enorme populariteit. ,,Veel mensen keerden NAC denk ik de rug toe met alle negativiteit. Die komen nu terug, er is nu weinig meer aan NAC om moeite mee te hebben.” De start ziet Den Boer met vertrouwen tegemoet. ,,Vitesse wordt heel moeilijk, maar PSV tref je op het goede moment. Die moet je in hun huidige staat kunnen pakken.” Van Doorn zag niet veel van de voorbereiding, maar weet dat er veel talent binnengehaald is. ,,Dus zal het soms een 2 zijn en soms een 10. Ik gok op plek 8, vanavond winnen we met 1-3.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »