Liefde overleeft moeilijke tijden

Eind april bestaat het Chassé Theater in Breda 20 jaar. Het theater organiseert daarom Jouw Romeo en Julia, een evenement dat in heel Breda gevoeld zal worden. In aanloop daarheen schrijf ik een aantal authentieke liefdesverhalen: lezers van BN DeStem en bezoekers van het Chassé kunnen hun verhaal insturen naar info@jouwromeoenjulia.nl. Ik selecteer een verhaal dat ik mooi vind en probeer samen met de hoofdrolspelers een mooi verhaal te maken. De vierde editie: Joshua en Sandy. Onder deze (prachtige) afbeelding de hele tekst:

IMG_20160414_100006

Sandy en Joshua Schrover ontmoetten elkaar in een onmogelijke fase. Toch overwon de liefde het.

Sandy was sinds haar zestiende samen met haar vriend, toen hij –niet geheel onverwacht- overleed aan zijn chronische ziekte. De dan 30-jarige Sandy blijft alleen over met dochtertje Lisa. Ze worden door Sandy’s zus uitgenodigd om naar het Gardameer te gaan. “Ik wilde doorgaan. Je kunt wel onder de dekens gaan rouwen, maar voor Lisa moest ik sterk zijn en leven. Het is een soort overlevingsmechanisme”, herinnert Sandy zich de zomer van 2012 nog.

Joshua was net verlaten door z’n vrouw. “Ze was schoonverklaard na lymfeklierkanker. Ze verweet me dat ik haar onvoldoende tot steun was geweest. Er lag ineens een brief: ik heb een ander en wil van je scheiden.” Gechoqueerd gaat Joshua kort bij z’n ouders wonen in Breda. Hij heeft het zwaar met de scheiding. Zijn vrienden Mark en Annemiek nodigen hem uit om naar het Gardameer te komen. Met z’n ziel onder z’n arm pakt hij het vliegtuig.

Sandy heeft Mark en Annemiek dan al ontmoet; Lisa heeft in hun zoontje Daan een leuk speelkameraadje gevonden. Een dag voordat Sandy door zal reizen naar Toscane, arriveert Joshua. “Mark had me al over Sandy verteld. Het greep me aan.” Onder het genot van een biertje en een roseetje ontmoeten ze elkaar ’s avonds. De dag erop wordt het contact voortgezet via Facebook, waarop diepgaande gesprekken gevoerd worden. “Telkens als ik inlogde, hoopte ik op een berichtje”, herinnert Sandy zich. Het duurt even, maar er volgt een date. “Op neutraal terrein. Ik wilde niemand toevallig tegenkomen. Ik was bang voor reacties, was immers nog in de rouw”, vertelt Sandy. Joshua zit flink in de knoop met z’n gevoelens. “M’n ouders adviseerden om echt even alleen te blijven. Mark vond juist dat Sandy perfect voor me was. Zelf kwam ik er niet uit”, verzucht Joshua. “Joshua zag overal beren op de weg. Mijn gevoelens waren ook raar. Ik was in de rouw, maar wilde juist leuke dingen toen zonder dat het moeilijk werd”, stelt Sandy. Het gaat dusdanig moeizaam, dat Sandy besluit niet door te gaan met Joshua. “Al snel miste ik het contact, waarop ik ‘m toch weer opbelde” Ze gaan samen naar een dancefestival en hier volgt die eerste zoen. Ze besluiten er nu vol voor te gaan. Omdat de telefoonkosten van Sandy al snel oplopen tot €600,-, lijkt samenwonen een stuk handiger. “Joshua heeft een zoontje uit z’n eerdere huwelijk, maar die woonde niet bij ‘m. Ik kwam dus mét Lisa bij ‘m wonen. Dat ging gelukkig prima.” In beginsel verzwijgt Sandy de relatie. “Mijn moeder en mijn zus wisten het. Maar ik moest het mijn voormalige schoonfamilie natuurlijk ook vertellen. Ik wilde daarom graag helemaal zeker weten dat ik voor hem zou gaan en dat het geen kortstondige flirt was.” Zij zien al snel dat Joshua geweldig is voor Sandy en Lisa. “Op ons huwelijk vorig jaar pinkten zij wel een traantje weg. Natuurlijk hadden ze gemengde gevoelens, maar ze zagen dat we gelukkig waren, dus het was goed”, glimlacht Sandy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »