Leurse Leut formeert eigen Jeugdraad

ETTEN-LEUR – Zondag presenteert carnavalsvereniging Leurse Leut voor het eerst in veertig jaar weer een eigen Jeugdraad. Dat doen ze tijdens het traditionele Zwaajgatjesbal. Want ja: alle vijftien beschikbare posities konden worden ingevuld, met voornamelijk Leurse kinderen.

,,Met kinderen is het nu eenmaal zo dat carnaval pas gaat leven als het echt bijna zover is”, legt John Vrancken uit. Want de totstandkoming van de Jeugdraad ging niet zonder slag of stoot. Aanmeldingen bleven lange tijd uit; in december waren nog maar vijf kinderen geïnteresseerd. ,,Maar het scholenproject rondom carnaval is nu weer in volle gang. Inmiddels hebben we een volle bezetting.”

De kinderen komen uit de groepen 6, 7, 8 en de brugklas. ,,Want van die laatste groep hoorden we dat er nog animo was. Waarom ook niet?” Naast het scholenproject werden ook de social media van Leurse Leut volop ingezet. Hoeveel aanmeldingen er precies waren kan Vrancken niet zeggen. Voldoende, in ieder geval.

De Prins, de Nar, de Boer, de Plissie en de Raad van Elf worden zondag bij de Kinderkarnavalmiddag aan eenieder voorgesteld in ’t Turfschip. ,,Dan volgt vrijdag het scholencarnaval, de intocht op zaterdag van de prins, de aankomst van de kinderoptocht”, somt Vrancken op. Maandag en dinsdag zijn er ook nog vieringen, waarna ze ontbonden worden in residentie Hof van Holland. ,,En dan gaan we evalueren: vonden ze het leuk? Hoe hebben ze het ervaren? Zo’n Jeugdraad vergt natuurlijk organisatie, aandacht. Dat moet goed geregeld zijn. We willen hier namelijk wel echt een jaarlijkse traditie van maken.”

Het Zwaajgatjesbal start zondag om twee uur en is gratis te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »