Lentekriebels zorgt voor vrolijkheid in Oosterhout

OOSTERHOUT – De winter eindigt weldra, de lente staat voor de deur. Met de eerste editie van Lentekriebels in het centrum van Oosterhout werd het nieuwe seizoen in alle vrolijkheid verwelkomd. Mede dankzij het zonnige weer kon projectondersteuner Evenementen Binnenstad Marie-Cécile Donders tevreden zijn: het was beduidend drukker in de stad dan anders.

Uitdrukkelijk méde dankzij de zon, want het evenement zelf sloeg wel degelijk aan. Bij zowel de ondernemers als het winkelend publiek, dat niet en masse naar de terrassen trok maar de winkels ook echt met een bezoekje vereerden. Er liep fleurig straattheater rond, dat een bloementhema hanteerde en met hun optredens al bewegend het gehele gebied bestreken. Doelstelling voor de toekomst is om de Oosterhoutse binnenstad een wat minder versteend imago te geven en meer groen toe te voegen; het bloementhema was daar alvast een knipoog naar. Bovendien probeerden diverse winkeliers al op straat met hun handel te beginnen. Het doel: een vrolijk en levendig straatbeeld. De lente, met al haar kleuren en vreugd.

,,Natuurlijk hebben we geluk met het weer. We hadden twee scenario’s: we kunnen dit buiten doen, maar als het regent eventueel ook binnen. Het meeste speelt zich nu buiten af, zonder het overdekte Arendshof daarmee te vergeten”, vervolgt Donders. Vrij centraal voor het evenement is het Sleutelspel; een spel met meerdere vakjes waar sleutels inliggen. Als de kluis opengaat, mag de deelnemer een cadeau uitkiezen. Meestal een waardebon voor een specifieke Oosterhoutse winkel. Ruim 200 winkels uit het centrum deden mee, de presentator van dienst riep winnaars nadrukkelijk op om direct naar de winkel te gaan. ‘Om hen een knuffel te geven, want zij maken het mogelijk. En doe gelijk wat met je prijs’, riep hij herhaaldelijk.

In de Keiweg is het drukker dan normaal. Voor De Blauwe Bes, Broeders Gezondheidswinkel en ’t Kaaspunt zijn verkopers inderdaad buiten volop bezig met hun waar. ,,Dat doe ik vaker, maar nu wel speciaal voor het evenement”, legt Daniel Pijnenburg van De Blauwe Bes uit. ,,Je wil positiviteit en levendigheid in de stad. Mensen het gevoel geven dat het hier leuk en fijn is.” Wim Melis van Broeders Gezondheidswinkel zou sowieso al twee stands voor zijn winkel hebben. De winkel viert haar 80-jarig jubileum en is thans volop bezig met acties, dit sloot toevalligerwijs goed aan. ,,Maar dat er nu meer buiten staan versterkt elkaar ook echt. Zoiets werkt goed, vooral in combinatie met het straattheater dat regelmatig langs alle straten trekt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »