Lampen zijn nog aan, maar de deur van V&D Breda blijft voorgoed dicht

Tien minuten nadat het doek viel, stond ik voor de V&D in Breda. Ik hoopte een werknemer te spreken, maar dat lukte niet. Ik schreef daarom deze observatie, die ook op de website van BN De Stem verscheen:

BREDA – Het is dinsdagmiddag, iets voor vijf uur. Het kolossale gebouw van de V&D in de Bredase binnenstad is dicht, wat een desolate indruk geeft. De wetenschap dat slechts iets eerder het definitieve doek gevallen is, versterkt dat gevoel. Binnen branden de lichten nog, de roltrap staat nog aan en rolt naar beneden. A3’tjes melden dat de winkel wegens omstandigheden is gesloten, verder schreeuwen de flinke kortingspercentages om aandacht.

Links van de hoofdingang is de personeelsingang. Deze staat op een kiertje, er is ook enige beweging gaande. Winkelend publiek loopt langs het voormalig warenhuis en kijkt weemoedig naar de dichte deuren. Als de personeelsingang opengaat, stapt er een beveiliger uit, gevolgd door twee winkelmedewerkers. De beveiliger wenst de twee sterkte, wat duidelijk geapprecieerd wordt. Handen worden geschud, opbeurende woorden worden geuit, de sfeer is bedroefd. Nee, de winkelmedewerkers willen niets tegen BN De Stem zeggen. Ze spoeden zich beiden weg, naar huis. Twee meisjes lopen langs en wijzen op de dichte winkel. “Hij is al dicht! Jammer hoor, ik kocht hier vorige week nog een lekker broodje!” De beveiliger sluit de deuren af. De lampen blijven aan, de roltrap rolt nog altijd naar beneden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven