Komst NAC belangrijk voor Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER – ,,Het is echt speciaal dat NAC gewoon hier speelt”, glunderen Daan (11), Nick (11) en Rik (10). Ze zitten op een hekje op het terrein van RFC. Op dat moment kijken ze even niet naar de wedstrijd, maar naar de reserves van NAC die daar warmlopen. Af en toe geven ze de spelers een vluchtig handje, de handtekeningenjacht bewaren ze voor ná de wedstrijd. Voor het eerst sinds 2002 speelden de Bredanaars een oefenwedstrijd in Raamsdonksveer. En wonnen met 0-10.

Toen was dat nog tegen Veerse Boys, eveneens op dit terrein. In 2017 fuseerde Veerse Boys met Good Luck en werden het de groenzwarten van RFC. ,,De vereniging krijgt langzaam vorm, dat is een proces. De jeugdopleiding gaat goed, ik verwacht dat het over vijf jaar echt volwaardig is”, legt Piet Damen, voormalig voorzitter van Veerse Boys en thans bestuurslid van RFC uit. ,,Het is belangrijk voor de bekendheid in de regio dat NAC hier komt. NAC is toch een begrip, het zit hier vol NAC-supporters. Enorm veel mensen hier hebben een seizoenkaart.”

Ze hopen dat NAC vaker naar Raamsdonksveer komt. Eens in de twee jaar, bijvoorbeeld. ,,We hebben nu een mooie, nieuwe club. Over twee jaar hopen we dat de nieuwbouw hier staat, in november gaat de schop in de grond. Dit voelt haast als een aftrap naar de toekomt, dus als dit bevalt, willen we dit zeker regelmatig herhalen.” 

En zo staan er zo’n 1500 supporters langs de kant. Aangeraden werd zo min mogelijk met de auto te komen, omdat de parkeergelegenheid momenteel wat beperkt is. Het lijken dan toch ook overwegend mensen uit deze omgeving te zijn die naar het sportpark gekomen zijn. Dat gevoel wordt sterker als de goals van NAC toch ietwat lauwtjes ontvangen worden. Dat zijn er in de eerste helft nogal wat: het staat dan 0-5. ,,Dat verschil is heel logisch, daar kan de keeper niks aan doen”, grijnst Maarten Clarijs; zijn zoon Martijn keept. ,,Dat er zo’n tegenstander naar Raamsdonksveer komt, is echt geweldig. Zo komt RFC op de kaart te staan. Al die sfeer eromheen kunnen zij goed gebruiken. RFC heeft het goed voor elkaar vandaag”, vindt Clarijs. ,,Dit is een mooi middel om het proces van verbinding en eenheid te versnellen en deze fusieclub nog meer één te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »